Русија

Захарова за РТ Балкан: Надамо се да ће нова Влада Србије наставити богату сарадњу са Москвом

Русија је спремна да јача стратешко партнерство Москве и Београда као и богату сарадњу за добробит руског и српског народа, поручује портпаролка Министарства спољних послова Русије
Захарова за РТ Балкан: Надамо се да ће нова Влада Србије наставити богату сарадњу са МосквомGetty © SOPA Images / Contributor

Москва се нада да ће нова Влада Србије да настави развој веза са Русијом, каже за РТ Балкан портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. 

На питање наше редакције како коментарише то што су у нову Владу Републике Србије ушли и Александар Вулин, потпредседник владе, и Ненад Поповић, министар без портфеља, који се притом налазе и на америчкој црној листи, Захарова одговара да се ради о унутрашњој политици Србије.

Русија је увек истицала да је формирање владе било које државе унутрашња ствар коју треба да процењује једино народ те одређене државе, у овом случају Србије, објаснила је Захарова.

"Нема сумње да су кадровска решења донета на основу њиховог професионалног искуства и квалитетног рада сваког од њих", додала је она.

Русија има шта да дода, али у другом контексту, навела је Захарова.

"Русија се нада да ће нови кабинет министара Србије да настави ону политику која подразумева даљи развој веза Москве и Београда у контексту руско-српског стратешког партнерства, као и јачање богате сарадње за добробит нашег народа", рекла је Захарова.

"Русија је за то спремна. Знам да можда нисам морала да напомињем, али сам за сваки случај, ипак, рекла. За случај да неко можда сумња. Не сумњајте, терајте сумњу од себе",  поручила је Захарова.

Александра Вулина је, подсетимо, Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија (ОФАЦ) санкционисала у јулу 2023. због послова који "олакшавају руске злонамерне активности у Србији и региону", док се Ненад Поповић на истој листи нашао крајем 2023. због тога што, како су навели, "одржава блиске везе са Кремљом и користи своју мрежу за корупцијске шеме да би се лично обогатио".

image