Србија и Балкан

Ховенијер: САД и Запад се не слажу са Декларацијом које су усвојили Србија и Српска

Амбасадору Америке у лажној држави "Косово" не допада се што се КиМ у документу помиње као неотуђиви део Србије
Ховенијер: САД и Запад се не слажу са Декларацијом које су усвојили Србија и Српска© M.M./ATAImages

Сједињене Америчке Државе и западни партнери не слажу сe са Декларацијом коју су 8. јуна у оквиру "Свесрпског сабора" усвојиле владе Србије и Републике Српске, пожалио се амбасадор Америке на тзв. Косову.

Амбасадор са боравиштем у лажној држави није сагласан са Декларацијом будући да се у документу од 49 тачака  Косово и Метохија помиње као "неотуђиви део Србије". Што и јесте, будући да је реч о аутономној покрајини, у оквиру суверене државе, чланице УН.

"Нисам имао прилику да читам све извештаје везане за 'Свесрпски сабор', али разумем да се користи језик који каже да је Косово саставни део Србије. Разумем да је то њихов став, али то није став било кога од нас, то није став САД, наших партнера из Квинте или било кога другога", рекао је Ховенијер.

Он је, пренео је Радио Слободна Европа, на међународној конференцији "Ругова и Запад" која се 10. јуна одржава у Приштини у част 25. годишњице ослобођења "Косова", истакао да су САД признале "Косово" као независну државу и да ће с "поносом" стајати иза тог става.

image