Србија и Балкан

Шта то сања Аљбин Курти: ЕУ и НАТО циљ лажне државе "Косово"

Премијер привремених приштинских институција је нагласио да Приштина јача везе са Америком, док се, како каже, "Србија сврстава уз Русију, јер Русија стоји иза ставова Србије"
Шта то сања Аљбин Курти: ЕУ и НАТО циљ лажне државе "Косово"Getty © Erkin Keci/Anadolu

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је изјавио да је Европска унија политички циљ такозваног Косова, а НАТО војна судбина, преноси "Коха".

"Србија се сврстава уз Русију, јер Русија стоји иза ставова Србије. Наш народ и Албанија континуирано јачају везе са Сједињеним Америчким Државама и другим европским земљама. Европска унија је циљна политичка породица, а НАТО је наша војна судбина", навео је Курти, на свечаној седници у скупштини привремених приштинских институцији.

Курти је рекао да Приштина жели добре односе и "међусобно признање са суседним земљама без напада и агресије", и захвалио "пријатељским земљама на њиховом доприносу ослобођењу Косова".

Изгледа да Куртијеве планове ремете добри односи Србије и Русије, тако да се он недавно  пожалио да "Приштина има проблем се Београдом који се није дистанцирао од Владимира Путина".

image