Србија и Балкан

Јусуфспахић: Молимо Бога да чува мир у Србији и добре међуљудске односе

Највећи исламски празник Курбан-бајрам почиње сутра, а славиће се четири дана
Јусуфспахић: Молимо Бога да чува мир у Србији и добре међуљудске односеGetty © TANJUG/ TANJUG VIDEO/

Председник Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић је, поводом предстојећег Курбан-бајрама, изјавио да су се у Србији десиле многе добре промене везане за исламску заједницу и помолио се за мир у Србији и међу људима.

"Молимо Бога драгог да нам чува мир у Србији, да нам чува Србију у миру, да нас чува све скупа, у добрим међуљудским односима и да нас чува у добром суседству са свим нашим суседима", рекао је Јусуфспахић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је све лакше и лакше бити муслиман у Србији и подсетио на одлуку Владе Србије да, пошто је Курбан-бајрам падао у недељу, муслимани у Србији имају право да користе понедељак као слободан дан за Курбан-бајрам.

Истакао је да су се многе добре промене десиле у Србији.

"Нећу рећи само промене, него изузетно добра побољшања и Богу смо захвални на томе", рекао је он.

Говорећи о овогодишњем одласку на хаџ у Меку, он је навео да је Исламска заједница Србије упутила поруку, повељу захвалности и признања надлежнима за хаџ у Министарству хаџа Краљевине Саудијске Арабије и министру лично, чији је труд допринео да муслимани из Србије ове године имају обновљену мисију хаџа.

"Ове године чак имамо и већу квоту, која је сада обезбеђена за 700 хаџија из Србије и захвални смо на томе", рекао је Јусуфспахић.

Додао је да упућују и повељу признања и захвалности Влади Републике Србије, конкретно Министарству спољних послова, које је у протеклим годинама овластило свог амбасадора у Краљевини Саудијској Арабији, у Ријаду, да буде надлежан за хаџије из Србије. Исламски празник Курбан-бајрам почиње сутра и траје четири дан.

image