Србија и Балкан

После свежег јутра, претежно сунчано и топло време: Метеоролози најављују тропске ноћи

Најнижа температура ће бити од 11 степени на југу Србије до 19 степени у Београду, а највиша од 29 до 32 степена Целзијуса
После свежег јутра, претежно сунчано и топло време: Метеоролози најављују тропске ноћи© TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

У Србији ће сутра, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, након свежег јутра, током дана бити претежно сунчано и топло. После подне на западу и југозападу уз локални развој облачности се очекује појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, док се само ујутро и пре подне у Војводини очекује западни и југозападни, после подне и увече у скретању на северозападни правац.

Најнижа температура ће бити од 11 степени на југу Србије до 19 степени у Београду, а највиша од 29 до 32 степена Целзијуса.

У току ноћи се очекује умерено наоблачење које ће понегде условити краткотрајну кишу или пљусак. У Београду ће сутра бити претежно сунчано и топло, дуваће северозападни ветар, слабог интензитета. Најнижа температура ће бити од 16 до 19, а највиша око 31 степен Целзијуса.

У Србији ће у понедељак на северу бити претежно сунчано, у осталим крајевима пролазно наоблачење које понегде може условити краткотрајну кишу или пљусак са грмљавином.

Од уторка се очекује претежно сунчано и врло топло са максималним температурама од 31 до 35, а од 20. јуна дневни максимуми локално ће бити и изнад 35 степени Целзијуса.
У урбаним срединама тропске ноћи.

image