Србија и Балкан

Милатовић ускоро оснива Покрет за Црну Гору

Црногорски медији јављају да вероватно није случајно што назив нове странке кореспондира са већ постојећим политичким Покретом за Подгорицу, који су формирали одборници који су напустили Покрет Европа сад
Милатовић ускоро оснива Покрет за Црну Гору© Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Председник Црне Горе Јаков Милатовић формираће ускоро Покрет за Црну Гору, пише данас подгорички "Дан" позивајући се на добро обавештене изворе.

Извор, који је желео да остане анониман, тврди за лист да Милатовић окупља значајан број интелектуалаца и јавних личности које се до сада нису много експонирале у политичком животу.

Нови покрет, наводно ће бити отворен за сарадњу и са осталим политичким партијама и покретима са којима може да нађе заједнички политички интерес у остваривању прокламованог циља – "стварање стабилне, економски јаке, социјално праведне Црне Горе, са једнаким шансама за све".

Покрет за Црну Гору на неки начин већ постоји као политичка понуда грађанима, наводи лист и оцењује да вероватно није случајно што назив нове странке кореспондира са већ постојећим политичким Покретом за Подгорицу, који су формирали одборници у Скупштини главног града који су одмах након његове оставке на све партијске функције напустили Покрет Европа сад.

Како подсећа лист, Милатовић је 24. фебруара поднео оставку на функцију заменика председника Покрета Европа сад, чији је председник премијер Милојко Спајић, као и на све функције у партији уз образложење да је њен начин рада супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом стварања Покрета.

image