Србија и Балкан

Нова радна места у просвети: Ускоро расписивање конкурса

Основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за 1.312 упражњених радних места, са најмање 30 одсто ангажовања
Нова радна места у просвети: Ускоро расписивање конкурса© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић најавила је данас да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе у установама образовања за пријем у радни однос и попуњавање 1.312 упражњених радних места, са најмање 30 одсто ангажовања.

Тим ће бити реализована седма А фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

Ђукић Дејановић је истакла да је захваљујући овим одлукама, у последње четири године посао за стално добило више од 22.600 запослених у установама образовања.

"Поред бриге о повећању зарада запослених у просвети, ово је један од начина на који се Министарство просвете и Влада Србије показују бригу о образовном систему и просветним радницима", рекла је Ђукић Дејановић и додала да се ови процеси договарају и спроводе у сарадњи са синдикатима.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од најмање 30 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020.

У претходних седам фаза запошљавања, почев од 2020. радно место на неодређено време добило је више од 22.600 просветних радника у основним и средњим школама.

image