Свет

Америчка компанија повлачи своју рекламу са ОИ: "Шокирани смо"

Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу изазвала је широк одјек широм света, па је тако реаговала и технолошка компанија из Мисисипија због исмевања Тајне вечере
Америчка компанија повлачи своју рекламу са ОИ: "Шокирани смо"© Tanjug/Ludovic Marin/Pool Photo

Америчка технолошка компанија "Си спајр" повући ће своје оглашавање са Олимпијских игара у Паризу након контроверзне пародије на Тајну вечеру на отварању Олимпијаде.

Како је компанија навела, њени запослени су шокирани оним што су видели.

"Шокирани смо исмевањем Тајне вечере током отварања Олимпијских игара у Паризу. 'Си спајр' ће повући своје оглашавање са Олимпијских игара", саопштила је компанија на Иксу.

Наиме, "Си спајр" је телекомуникациона компанија са седиштем у Риџленду, Мисисипи.

Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу изазвала је широк одјек широм света.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков напоменуо је да му је тешко да поверује да је Међународни олимпијски комитет пристао на тако нешто, а америчка конгресменка Марџори Тејлор Грин назвала је церемонију "сатанском" и "антихришћанском".

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова навела је да је отварање Олимпијаде у Француској масовни неуспех.

"Нисам хтела да гледам отварање. Али када сам видела фотографију, нисам могла да верујем да то није дипфејк или фотошоп", написала је очигледно згрожена Захарова на Телеграму.

Реаговао је и италијански новинар и финансијски аналитичар Анђело Ђулијано, који је затражио азил у Русији након почетка Олимпијских игара у Паризу.

"Тражим од Русије да ми да азил, не желим да будем део овог с....", написао је Ђулијано на Иксу.

image