Свет

Компаније руске одбрамбене индустрије учествују на највећем сајму наоружања у Африци

У питању је сајам ААД (Africa Aerospace and Defense) основан 1975. и одржава се на сваке две године
Компаније руске одбрамбене индустрије учествују на највећем сајму наоружања у Африциwww.globallookpress.com © UAC

Русија је спремна за учешће на највећем сајму ваздухопловства, наоружања и војне опреме у Африци - ААД 2024 (Africa Aerospace and Defense 2024), пренео је портал "Дифенсвеб". 

ААД 2024 ће се одржати у Јужноафричкој републици у периоду од 18. до 22. септембра, а последња два дана догађаја биће посвећена ваздухопловству.

Уочи догађаја, делегација руских војних официра посетила је аеродром у околини Преторије са циљем постављања стратешког бомбардера-ракетоносца великог долета Ту-160 на месту где ће бити одржан сајам. Официре је у ваздухопловној бази дочекао командант Ратног ваздухопловства Јужноафричке Републике. 

Портпарол ваздухопловства ове државе, капетан Тебого Август, рекла је да Преторија и Москва имају јаке дипломатске односе као чланице БРИКС-а.

"Русија и Јужна Африка имају дипломатске односе од памтивека. Као чланице БРИКС-а, заједно са Кином, Индијом и Бразилом, имају економске везе, политичке односе и споразуме о војној сарадњи", изјавила је она.

Према доступним информацијама, на сајму ће учествовати неколико компанија руске одбрамбене индустрије, међу којима су "Аероскан", "Катод", "Роскосмос", "Роособоронекспорт", "Технодинамика" и "Уједињена авио-компанија" (УАЦ).

Иначе у питању је сајам, који је први пут одржан 1975. и одржава се на сваке две године. На овогодишњем сајму очекује се учешће више од 300 компанија из великог броја држава.

image