Сви су они помало Алекс Џонс: Ко је виши – Бајден или његов двојник (ФОТО, ВИДЕО)

Теорије завере о судбини америчког председника стигле су и до популарног Џоа Рогана

Амерички председник Џозеф Бајден је, тврде корисници друштвених мрежа, преминуо од короне, а његови сарадници извукли су из подрума Беле куће једног од његових дублера, ставили му маску, и обмањују читав свет. "Доказ" за то је висина америчког председника, или бар, његовог клона. Последњих дана "порастао је" читавих петнаестак центиметара. Али, ако је човек кога гледамо на малим екранима стварно он – разлог за његову неуобичајену висину мора бити "бустер" доза "Фајзерове" вакцине?

Теорије завере попут ових плету се у вирутуелном свету након што се појавила Бајденова фотографија са израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом. Нетанјаху, који је иначе за центиметар виши од америчког лидера ("правог" који по званичним подацима има 182 центиметра) на једној од фотографија изгледа знатно нижи од Бајдена. Или, како би то саркастично рекли у "зечјим рупама" интернета – "Бајдена".

Из тамних дубина интернета, ове теорије завере су се, као и у време мистериозног нестанка Кејт Мидлтон када се читава планета питала шта је са британском принцезом, и сада пронашле пут до "мејнстрим" личности америчког друштва, као што је, на пример један од најплаћенијих и најутицајнијих водитеља на свету – Џо Роган.

"Погледајте колики је овај тип. Он је много већи! Види га колико је велики. Он је много већи од Џил. Много већи. Изгледа као да је добио 15 центиметара", рекао је Роган и додао да мушкарац који се у видео-снимку у "улози" Бајдена појављује на трему Беле куће са Џил Бајден – "заиста изгледа као друга особа".

И популарни радио водитељ и један од најпознатијих теоретичара завере Алекс Џонс који је месецима унапред најављивао да ће се десити 11. септембар, поделио је исти снимак, и такође устврдио да на њему није Бајден.

"Нема сумње да то није прави Џо Бајден. Ноге су му 15, 20 центиметара дуже, а лице је јасно другачије. Дубока држава је завршила. Готов је њен пуч на извршну власт и гарантовано ће покушати још једну крађу избора", истакао је Џонс, који Бајдена иначе зове "слугом сотоне", за Мишел Обаму каже да је заправо мушкарац, а Хилари Клинтон оптужује да је "психотични демон из пакла".

Иако "најквалификованији" кад је реч о теоријама завере, далеко од тога да је Џонс једини популаран Американац који плете мистерије око Бајдена. Заправо је Трамп подгрејао лудило на друштвеним мрежама, када је, коментаришући вести да је његов ривал заражен вирусом корона, упитао "да ли заиста неко верује да покварени Џо има ковид".

"Шта се десило Џоу Бајдену? Где је он? Нисмо га видели од 17. јула... отприлике у време када је 'добио ковид'", објавио је Трампов саветник Крис ЛаСивита на друштвеним мрежама, додатно потпаљујући "ватру".

Питање "Где је Џо" постало је топ тренд на Иксу, док је Бајден, далеко од очију јавности, барем су тако тврдили његови сарадници, био у изолацији у кући у Делаверу. 

Људи на друштвеним мрежама данима анализирају видео клипове Бајдена из садашњости и прошлости, и поредећи његову ранију висину са висином човека који је недавно снимљен са Џил Бајден или са председниковом сестром Валери и сином Хантером – тврде да је он сада заиста много виши.

Чуде се, како је то председник Америке после недељу дана изолације постао "кошаркаш" и да ли се можда десио неки квар на ЦИА машини за клонирање? Неки, кажу, неће ништа да "тврде", али подсећају да Централна обавештајна агенција и не крије да креира реалистичне маске за своје шпијуне, па – што не би и за председникове дублере?

Појавили су се чак и "стручњаци" за анализу ушних шкољки – а оне су код "новог" Бајдена другачије него што су биле код "старог". На једној од фотографија на којој лице америчког председника изгледа неуобичајено затегнуто – разлог за то је што је "маска" са Бајденовим ликом "тесна" глумцу који је носи. Анализира се и начин хода – многи су због тога и гестикулације спремни да се закуну да је Бајденов дублер глумац Џим Кери који га и иначе играо у емисији "Шоу суботом увече". Јер, њих двојицу заиста никад нисмо видели заједно.

Ко је у Белој кући дочекао Нетанјахуа, да ли је могуће да људи у 81. години почну да расту, или је најновији "Бајденов клон број 15", заиста највиши од свих осталих? Можда је прави Бајден умро још 2015. године, а његов дублер који је превише остарио и почео да "брљави" морао да буде "апдејтован" вишом верзијом? Није ли Бајден, док је објашњавао да се повлачи из председничке трке изгледао превише "наранџасто" – као да га је, не дај Боже, створила вештачка интелигенција?

Питања је много, а у понуди је пуно и "одговора". У Америци су сада сви постали као Алекс Џонс – само изаберите које и чије вам се објашњење највише допада. Једно је сигурно – са америчким председником који је забележио рекордан број гафова и због старости морао да се повуче, теоретичари завера имају материјала колико им душа иште. А истина – "истина је тамо негде".