Свет

Еван Гершкович би могао да се врати у САД у оквиру размене затвореника

Авион који је коришћен у размени бизнисмена Виктора Бута и америчке кошаркашице Бритни Гринер 2022. примећен је како лети из Москве за Калињинград, показују подаци "Флајт радара"
Еван Гершкович би могао да се врати у САД у оквиру размене затвореникаGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Извештач Волстрит џорнала Еван Гершкович, који је у Русији проглашен кривим за шпијунажу и осуђен на 16 година затвора, у могао би да се врати у САД у оквиру размене затвореника, пренео је "Фокс њуз".

Водитељ вести те телевизије рекао је да је информација дошла из "Волстрит џорнала". Он није дао никакве додатне детаље, али је рекао да телевизијски канал ради на томе да сазна више о потенцијалној размени.

Извештач ТАСС-а је потврдио да је амерички Федерални биро за затворе уклонио податке о руским држављанима Александру Винику, Владиславу Кљушину, Вадиму Коношенку и Максиму Марченку из своје електронске базе података, која иначе садржи њихово боравиште. Претрага ових имена у бази података сада не даје резултате.

У исто време, авион који је коришћен у размени бизнисмена Виктора Бута и америчке кошаркашице Бритни Гринер 2022. примећен је како лети из Москве за Калињинград, показују подаци "Флајт радара".

Словеначки медији су у среду известили да би двојица Руса осуђених у случају шпијунаже могли постати део размене између Русије, САД, Белорусије и Немачке.

Руска амбасада у Вашингтону уздржала се од било каквих коментара о могућности размене заробљеника.

image