Свет

Полицијска акција у Албанији: Заплењено оружје за банде у Британији

Пиштољи "глок" и јуришна пушка "калашњиков" нашли су се међу 25 комада ватреног оружја пронађених у полицијској акцији у Албанији
Полицијска акција у Албанији: Заплењено оружје за банде у Британији© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE PU SREMSKA MITROVICA

Зaстрашујућа залиха оружја намењеног бандама на британским улицама заплењена је након што је полиција разбила клан пун наоружања.

Пиштољи "глок" и јуришна пушка "калашњиков" нашли су се међу 25 комада ватреног оружја пронађених у полицијској акцији у Албанији, пише британски Сан.

Оружје и стотине комада муниције требало је да буду послати албанским бандама које се боре за надмоћ око дроге и проституције у Лондону.

Албанска полиција пронашла је оружје које се припремало за прекоморску испоруку, када су маскирани и наоружани полицајци упали у четвртак на имање у предграђу Тиране.

Албанска полиција у сарадњи са Британском националном агенцијом за криминал извршила је пет хапшења, док се истрага наставља након откривања скровишта са оружјем.

Издати су налози за хапшење још тројице мушкараца који су на слободи у Великој Британији, а који се доводе у везу са бандом.

Тројица Албанаца старости 21, 44 и 62 године оптужена су за међународни шверц оружја.

Британска национална агенција сарађивала је са специјалним тужиоцем Албаније за борбу против корупције и организованог криминала. Њихова истрага усредсређена је на регион Тропоја на северу Албаније, који је погођен криминалом.

Од касних 1990-их, банде из Тропоје постале су активне међу албанским заједницама у општинама Вулвич, Стратфорд и Баркинг у источном и југоисточном Лондону.

Страхује се да ће мафијаши који се баве проституцијом, шверцом кокаина и фармама канабиса појачавати своју ватрену моћ како би елиминисали ривале.

image