Свет

Харисова ће данас, уочи митинга у Филаделфији, објавити кога је изабрала за потпредседника САД

Према Ројтерсу, избор се сузио пао на двојицу гувернера: Џоша Шапира из Пенсилваније и Тима Волца из Минесоте
Харисова ће данас, уочи митинга у Филаделфији, објавити кога је изабрала за потпредседника САДGetty © Paul Chinn/The San Francisco Chronicle via Getty Images

Камала Харис ће данас, путем видео-линка, објавити кога је изабрала за потпредседника САД, а потом ће се заједно појавити на митингу у Филаделфији, како би започели петодневну турнеју по државама које су кључне за победу на изборима, извештава "Гардијан".

То је кулминација брзог процеса кандидатуре Харисове. Према Ројтерсу, избор се сузио на двојицу гувернера: Џоша Шапира из Пенсилваније и Тима Волца из Минесоте.

Митинг у Филаделфији, у Пенсилванији, биће први скуп Харисове са новим кандидатом за потпредседника. Пенсилванија спада у такозване колебљиве државе, а Шапиро је изузетно популаран и међу републиканским гласачима.

Кога год да изабере Харисова, уследиће брза турнеја по "колебљивим државама" – Мичигену, Висконсину, Северној Каролини, Аризони, Невади и Џорџији.

Анкета Си-Би-Еса показује да Харисова у односу на Трампа има предност у Пенсилванији, Мичигену и Аризони. Харисова је у Невади водила два процента испред Трампа, док Трамп има три процента више од Харисове у Северној Каролини и Џорџији, а један проценат у Висконсину.

image