Свет

МУП: Откривен осумњичени за цртање кукастог крста на згради у којој живи Милорад Вукашиновић

Сумња се да је 76-годишњи Новосађанин, прошле ноћи, спрејом исписао нацистичке симболе уз натпис РЕМ, на згради у којој станује Вукашиновић
МУП: Откривен осумњичени за цртање кукастог крста на згради у којој живи Милорад Вукашиновић© Танјуг

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду идентификовали су особу која је нацртала симбол кукастог крста уз натпис "РЕМ" на згради у којој живи заменик председника Регулаторног тела за електронске медије Милорад Вукашиновић, саопштио је МУП.

Сумња се да је 76-годишњи Новосађанин, прошле ноћи, на згради исписао нацистичке симболе уз натпис РЕМ.

Због постојања основане сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности, против њега ће бити поднета кривична пријава надлежном Тужилаштву.

Министарство унутрашњих послова наводи да чини све да заштити сваког појединца, његову личну и имовинску сигурност и неће дозволити да сигурност било кога због посла који обавља буде угрожена.

"Настојаћемо и у наредном периоду да у складу са законом и надлежностима, омогућимо независним институцијама да неометано обављају свој посао", саопштио је МУП.

Ово је већ други пут у последња четири месеца да су овакве поруке освануле на згради у којој станује Вукашиновић, 6. августа је такође, црвеном бојом, нацртан кукасти крст уз назив РЕМ-а. Вукашиновић је тада добио одговор да нема основа за покретање кривичне пријаве по службеној дужности, већ да непознате починиоце може да гони приватном тужбом, али само за дело Застрашивање и угрожавање безбедности.

Чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић ниједном речју није осудила напад на колегу Вукашиновића, већ је у изјави за Н1 рекла да се не осећа угрожено.

Према њеним речима, седница коју је организовало ово тело била је "потпуно непотребна и исхитрена".

РЕМ је синоћ донео одлуку о обустави рада ове независне институције због "континуираних притисака и напада на чланове савета од стране одређених медија, али и дела опозиције".

"Верујем да ће ово дати додатни материјал свима који позивају на линч нас из РЕМ-а, али ово је последњи радикални корак који смо применили да бисмо дошли до несметаног рада без претњи и без притисака", каже Зекићева.

image