Свет

Маск реаговао на снимак демократског потпредседничког кандидата: Тим Волц је тако глуп (ВИДЕО)

Америчка Демократска партија постала је ватрени обожавалац цензуре, оценио је власник "Тесле", коментаришући део из интервјуа са Тимом Волцом, у којем каже да се "гаранција слободе говора не односи на дезинформације или говор мржње"
Маск реаговао на снимак демократског потпредседничког кандидата: Тим Волц је тако глуп (ВИДЕО)© Win McNamee/Getty Images

Амерички милијардер Илон Маск оценио је да је демократски кандидат за потпредседника САД и гувернера Минесоте Тим Волц "глуп", коментаришући његове ставове о борби против дезинформација.

Наиме, на Иксу је објављен део из интервјуа са Волцом у којем каже да се "гаранција слободе говора не односи на дезинформације или говор мржње".

Један од корисника Икса, који је поделио видео, поставио је питање "ко ће одлучивати шта се сматра дезинформацијом, а шта не".

"Он је тако глуп", прокоментарисао је Маск видео, уз емотикон који се смеје.

Како је додао, америчка Демократска партија постала је ватрени обожавалац цензуре.

"Чудно је да су демократе некада биле странка слободе говора, а сада су постале ватрене присталице цензуре", прокоментарисао је Маск.

Он је претходно назвао потпредседницу и кандидата за лидера Сједињених Држава Камалу Харис "комунистом" после њених речи о праведној расподели. 

"Камала је буквално комуниста. Она жели не само једнаке могућности, већ и једнаке резултате", написао је Маск на Иксу.

Он је тако реаговао на објаву једног корисника Икса, који је навео да Харисова често користи фразе "фер расподела" и "једнакост", што указује на њене комунистичке ставове.

Према речима аутора поста, она је поновила идеју Карла Маркса, изражену речима "од сваког према његовим способностима, сваком према његовим потребама".

Председнички избори у САД одржаће се 5. новембра, а Демократску странку ће представљати Камала Харис, која је обезбедио подршку 99 одсто демократских делегата, који су учествовали у онлајн гласању.

За свог потпредседничког кандидата изабрала је гувернера Минесоте Тима Волца.

Републиканска партија је номиновала Доналда Трампа као кандидата за највише место у америчкој влади, а он је изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса за свог потпредседника у председничкој трци. 

image