Свет

"Дејли мејл" открива: Колико је породица Трамп потрошила на пластичне операције

Пластични хирург за звезде др Гери Мотики, који наводи да нико из породице Трамп није био његов клијент, процењује да је породица потрошила скоро милион долара на десетине процедура током деценија
"Дејли мејл" открива: Колико је породица Трамп потрошила на пластичне операције© Joe Raedle / Staff

Трампови су познати по својој империји некретнина, као и политичким аспирацијама, али они су такође добро познати по својим естетским корекцијама.

Пластични хирург за звезде, др Гери Мотики, који наводи да нико из породице Трамп није био његов клијент, процењује да је породица потрошила скоро милион долара на десетине процедура током деценија.

Новац за затезање лица, трансплантацију косе, операције носа и фасете (надоградња за природне, углавном здраве зубе, у виду танких плочица које се постављају на предњу страну зуба, ради унапређивања изгледа, а делимично и функције зуба), како претпоставља, одлазио је са њихових банковних рачуна, а плаћали су и ботоксе и филере.

Најновија пластична операција за коју ће Трампови вероватно морати да искеширају око 10.000 долара је реконструкција уха "вође" породице након што је преживео атентат прошлог месеца.

Др Мотики је рекао за "Дејли мејл" да, према његовом искуству, када један члан породице оде под "нож", други члан ће га вероватно такође следити.

"Видели су своје родитеље како то раде и знају процедуру", рекао је он.

"И видели су да можете да останете природни и да не претерујете (са естетском хирургијом), па је већа вероватноћа да ће нас посетити", објаснио је.

Доктор је проценио операције и процедуре за које верује да их је породица Трамп имала гледајући њихове фотографије током протеклих година. Цене је засновао на ономе што процењује да је стандард.

Доналд Трамп (77) познат је по својој плавој коси. Иако се заклео да је природна, одређен број људи спекулише да је то резултат вишеструких трансплантација косе.

"Мислим да током година можемо видети доказе о различитим врстама пресађивања косе", рекао је лекар.

Др Гери Линков, стручњак за губитак косе и пластични хирург из Њујорка, такође је спекулисао да је Трамп имао пет трансплантација косе како би повратио своју косу.

Трампова бивша супруга Ивана Трамп је у једној изјави 1990. године рекла да је имао липосукцију браде и струка.

Пластични и реконструктивни хирург др Рукмини Реднам је раније рекао за "Дејли мејл": "Такође се чини вероватним да је можда имао субменталну липосукцију (укидање подбратка) или липосукцију браде и да му је деколте изгледаo више дефинисано, док његова тежина и остатак лица изгледају углавном непромењени."

Др Мотики је проценио да је Трамп можда потрошио око 80.000 долара на процедуре за сређивање своје косе, и још 80.000 долара на фасетe.

Републикански кандидат је раније негирао да је имао било какву трансплантацију косе или липосукцију.

Бивша прва дама Меланија Трамп (54) изгледа да није много ишла "под нож", рекао је др Мотики.

"Mислим да она није имала лифтинг обрва, aли приметио сам промену на њеном носу. Носеви обично не постају мањи како људи старе, већ постају све већи — али њен је дефинитивно мањи и дефинисанији, тако да сам веома сумњичав за барем једну ринопластику (операцију носа)", нагласио је.

"Мислим да она вероватно ради и на одржавању – филери, посебно у средини лица, образима, можда на уснама и стандардно одржавање ботоксом".

Раније се спекулисало да је Меланија повећала груди о чему је у својој књизи спекулисао њен биограф Бојан Позар.

Меланија је негирала да је имала пластичну операцију, рекавши за Џи-кју 2016. да је 'против ботокса' и 'против филера'.

"Нисам направила никакве промене. Многи људи кажу да користим све процедуре за лице. Нисам ништа радила", рекла је.

Др Мотики је проценио да је потрошила 45.000 до 50.000 долара на свој изглед.

Иванка Трамп је годинама била погођена гласинама о пластичној хирургији, а спекулације су се поново покренуле у новембру 2023. након што се појавила на суђењу свом оцу са другачијим изгледом. 

Др Мотики је рекао да је веома сумњичав да је 42-годишњакиња оперисала нос и да је вероватно стављала имплантант у браду.

"Мислим да је имала барем једну ринопластику, ако не и две, и изгледа да је урадила неку врсту повећања браде када је била млађа - можда је стављала имплантант у браду. А онда можда мало одржавања са филерима у образима, средини лица, уснама и вероватно ботоксом само да спречи боре", рекао је, додајући да је вероватно операције њеног лица коштају око 50.000 долара, али је додао да су њене фасете могле да коштају и до 80.000 долара.

Иванка раније није јавно коментарисала наводе да је имала пластичне операције или естетске захвате.

Др Мотики је рекао да операције њеног лица коштају отприлике око 50.000 долара, али је додао да су фасете могле да коштају и до 80.000 долара.

Било је и сугестија да је Иванкин супруг, Џаред Кушнер, годинама ишао на козметичке третмане како би помогао у одржавању младалачког лица.

Пластични хирург из Тексаса др Раџа Мохан рекао је за "Дејли мејл" да мисли да је 41-годишњак можда користио ботокс како би смањио боре на челу.

"Такође, изгледа старије и мршавије (на каснијим фотографијама), као да је изгубио на тежини – вероватно због операција штитне жлезде и старења. Да би то компензовао, чини се да је можда стављао филере (образ и усне). Његова горња усна има већи волумен, а образи изгледају истакнутије", рекао је.

Кушнер раније није коментарисао гласине да је имао естетску операцију.

Др Мохан је рекао да ботокс обично кошта 400 до 700 долара по третману, док је филер 500 до 1.500 долара по процедури – и оба треба да се дају више пута током године да би се одржали ефекти, што доводи годишњи износ близу 5.000 долара.

Др Мотики се сложио, рекавши да филери могу коштати и до 1.300 долара по шприцу, при чему образи обично захтевају пун шприц, док усне могу да варирају од половине до пуног шприца.

На основу овога, он је сугерисао да Џаред плаћа 5.000 долара годишње за одржавање.

Доналд Трамп млађи се последњих година могао видети како има сјајне и савршене зубе – као и већина породице.

Др Мотики је сугерисао да су његови зуби бисерно беле боје заправо фасете.

Рекао је да пуне фасете могу коштати од 50.000 до 80.000 долара, али ако неко уради само неколико зуба, то би коштало знатно мање.

Доналд Трамп млађи сада има 46 година, али изгледа да се није користио другим козметичким процедурама, каже др Мотики.

Чини се да је Лара Трамп такође претрпела трансформацију, коју стручњаци приписују козметичким третманима.

Др Мотики је сугерисао да је 41-годишњакиња, удата за Ерика Трампа, вероватно урадила операцију носа, рекавши да јој врх носа изгледа више подигнут и дефинисан него на претходним фотографијама.

Такође је указао на њене пуније образе и усне да би указао на то да је можда ставила филере како би преокренула губитак волумена лица повезан са годинама.

Све у свему, он је проценио укупне трошкове њених козметичких процедура на око 60.000 долара. Међутим, са фасетама, за које др Мотики верује да и она има, рачун се пење на 140.000 долара.

Раније је козметички дерматолог др Маријано Бусо проценио да је Лара потрошила око 130.000 долара само на козметичке процедуре.

Лара никада није коментарисала гласине да је имала естетске корекције.

Др Мотики је такође сугерисао да је Тифани – Трампово четврто дете – можда такође имала неку естетску корекцију.

Рекао је, након што је погледао фотографије 30-годишњакиње, да је можда имала операцију носа, да је филере стављала (убризгавала) у усне, образе и фасете.

Др Мотики је рекао да су ови третмани могли да коштају и до 100.000 долара, али да цена има тенденцију да варира у зависности од тога где се пацијент подвргава процедурама.

Тифани раније није јавно коментарисала гласине да је имала неку естетску корекцију.

Иако још није директан члан породице Трамп, Кимберли Гилфојл верена је за најстаријег сина бившег председника, Доналда Трампа млађег.

Недавно је изазвала спекулације о свом изгледу када је изашла на сцену Републиканске националне конвенције.

"Oнa заиста треба да прекине са операцијама на неко време", написао је један корисник Икса. "Без сумње је прошла обавезне пластичне операцију које су потребне да би била део Трамповог клана", написао је други корисник.

Др Мотики је рекао да верује да се 55-годишњакиња вероватно "окушала" у неким козметичким процедурама како би побољшала свој изглед.

Рекао је да је можда убризгавала филере у образе јер су на новијим фотографијама изгледали пуније.

И сугерисао је да их има можда и у уснама, јер се чинило да су се и оне попуниле с временом.

image