Свет

Иванка Трамп сведочи у парници против оца Доналда

Пресуда да Иванка Трамп мора да сведочи донета је више недеља након почетка суђења по тужби државног тужиоца Њујорка Летише Џејмс против бившег председника Доналда Трампа, синова Дона млађег и Ерика, Трампове организације и неких руководилаца
Иванка Трамп сведочи у парници против оца Доналдаwww.globallookpress.com © © Chris Kleponis

Иванка Трамп почела је са сведочењем у грађанској парници против свог оца Доналда Трампа, браће и породичног предузећа по оптужбама за превару, пренео је Си-Ен-Ен. Пресуда да Иванка Трамп мора да сведочи донета је више недеља након почетка суђења по тужби државног тужиоца Њујорка Летише Џејмс против бившег председника Доналда Трампа, синова Дона млађег и Ерика, Трампове организације и неких руководилаца.

Након што је њено име скинуто из случаја пре неколико месеци, њени адвокати и одбрана тврдили су да Трампова ћерка не би требало да сведочи, напомињући да се одселила из Њујорка и напустила посао у Трамповој организацији 2017. године, подсећа "Глас Америке".

Адвокати су тврдили да бивша извршна потпредседница Трампове организације има релевантне информације.

Судија Артур Енгорон стао је на страну државе, позивајући се на документе који показују да Иванка Трамп има власничке или управљачке везе са неким предузећима у Њујорку, као да и даље поседује станове на Менхетну.

image