Свет

Познати трансродни маринац се враћа у мушки пол: "Американци, пробудите се"

Трансродна медицина је индустрија од милијарду долара која штети деци, рекао је бивши припадник елитне морнаричке јединице "Фоке" и трансродна особа Крис Бек
Познати трансродни маринац се враћа у мушки пол: "Американци, пробудите се"Getty © Hollie Adams / Stringer

Бивши припадник елитне америчке морнаричке јединице "Фоке" Крис(тин) Бек који је јавности постао познат пре 10 година као трансродна особа, најавио је своју "детранзицију" и повратак у мушки пол.

Бек је позвао Американце да се "пробуде и увиде како трансродне здравствене услуге штете деци".

"Не верујте ни реч када видите моје лице на Си-Ен-Ену. Све што ми се десило последњих десет година уништило ми је живот. Уништио сам свој живот. Ја нисам жртва, урадио сам то себи, али сам имао помоћ", рекао је Крис(тин) Бек у интервјуу конзервативном инфлуенсеру Робију Старбаку.

Некадашњи маринац и трансродна особа је додао да преузима пуну одговорност за своје поступке, те да сада јавно говори о свом искуству како би исправио грешке из прошлости.

Бек је постао познат 2013. године када је разговарао са Андерсоном Купером са Си-Ен-Ена о преласку у женски пол.

"Злоупотребљен сам… Био сам веома наиван и у јако лошем стању. 'Пропагандизовали' су ме. Искористили су ме многи људи који су имали далеко више знање од мене. Они су знали шта раде – ја нисам", рекао је Бек.

Бек је служио у америчкој морнарици 20 година, укључујући и у јединици "Фоке" шест година, а за своју службу је одликован са више од 50 медаља и ленти.

Хормоне за кастрацију педофила дају здравој деци

Пензионисани маринац је рекао да говори о трансродности како би заштитио децу у тренутној политичкој клими, у којој широм Америке ничу клинике за родна питања.

"Постоје хиљаде клиника за родна питања које се отварају широм Америке. Чим дете уђе и каже 'ја сам мушкарача', или 'то би ми било пријатно', психолог одмах каже: 'Ох, ти си трансродна особа'. Већ од сутра су деца на хормонима – истим хормонима који се користе за медицинску кастрацију педофила. Њих сада дају здравим 13-годишњацима", упозорио је Бек.

Бек је истакао да су му хормоне понудили након сат времена разговора са психологом.

"Ушао сам у канцеларију психолога и убрзо имао писмо у руци у којем пише да сам трансродна особа. Био сам овлашћен за хормоне и све ове друге ствари", рекао је Бек и додао да је "трансродна медицина индустрија од милијарду долара, са психолозима, операцијама, хормонима, хемикалијама, и накнадним третманима". 

image