Одрадићу 11. септембар: Бајден показао зашто је демократама (и Американцима) боље без њега (ВИДЕО)

Амерички председник шокирао је многе својим коментарима уочи председничке дебате

Амерички председник Џозеф Бајден поново је забрљао, овога пута непримереним коментаром о нападу на САД 11. септембра 2001.

Гафовима склон 81-годишњи лидер најмоћније земље света рекао је новинарима, уочи дебате његове потпредседнице Камале Харис и бившег председника Доналда Трампа, да ће "одрадити 11. септембар".

"Идем на унукин рођендан у Њујорк. Онда ћемо гледати дебату, а сутра ћу одрадити 11. септембар", рекао је он новинарима, мислећи на дан када се обележава терористички напад на САД.

Том приликом су припадници Ал Каиде отели авионе и њима се зарили у зграде Светског трговинског центра у Њујорку и Пентагона близу Вашингтона.

Бајден се после читавог низа гафова и катастрофалног учинка на првој председничкој дебати са Трампом, повукао из трке за реизбор и подржао Камалу Харис, као кандидата демократа.

Колико ће подршка председника који ће остати упамћен по томе да прича са невидљивим/покојним људима, дрема на међународним догађајима, пада низ степенице, са бицикла, остаје да се види.

Његова заменица показала се бољом од њега на ноћашњој дебати, у смислу да је била концентрисана, будна и колико-толико кохерентна.