Свет

Уз банане и дрога стигла у радње: Пошиљке са 95 килограма кокаина завршиле у немачким продавницама

Тужилаштво у Менхенгладбаху је соапштило да је дрога пронађена у 11 продавница. Вредност заплењене супстанце на црном тржишту процењује се на више од седам милиона евра
Уз банане и дрога стигла у радње: Пошиљке са 95 килограма кокаина завршиле у немачким продавницамаGetty © Tom Werner

Пошиљке банана из Јужне Америке које садрже укупно 95 килограма кокаина случајно су завршиле у многим експозитурама дисконтног супермаркета на западу Немачке.

Како је саопштило тужилаштво у Менхенгладбаху, дрога је пронађена у 11 продавница, преноси немачка медијска група РНД. Вредност заплењене супстанце на црном тржишту процењује се на више од седам милиона евра.

Истражитељи верују да је залутала пошиљка допремљена у централно складиште и да је одатле кроз нормалан ланац дистрибуције транспортована до појединачних продавница.
Надлежни још истражују одакле тачно потиче заплењени кокаин.

Према до сада доступним информацијама које је објавила полиција, пошиљка банана стигла је у луку Антверпен морским путем. Одатле је роба која садржи дрогу вероватно грешком послата у дисконт. Пошиљку дроге у кутијама за воће су пре две недеље открили и пријавили полицији запослени у две продавнице у Менхенгладбаху.

Касније током истраге је откривено да су истог дана кутије кокаина пронађене и у продавницама тог трговинског ланца у Дуизбургу, Крефелду и општинама Вирзен, Хајнсберг и Нојс у Рајнској области.

image