Случај Пи Дидија се шири: Спрега музике, политике и бизниса

Забаве које је амерички музичар Шон Комбс, познат као Пи Диди, организовао биле су врло популарне међу познатима, пословним људима али и политичарима

Након што је амерички репер и хип-хоп могул Шон Комбс, познат и као Пи Диди оптужен за сексуално злостављање, рекет и трговину људима, списак познатих из света шоу бизниса и политике који су одлазили на његове журке и оргије све је дужи.

Комбс је добро познат у шоубиз, пословним и политичким круговима још од касних деведесетих. На његове "беле журке" долазила су позната имена из света политике, укључујући председничке кандидате, чланове Конгреса, градоначелнике, али и британске принчеве Харија и Вилијама.

Сасвим је извесно и да су бројне познате личности долазиле на такозване "фрик офове", односно оргије које је организовао у својим домовима у Мајамију и Лос Анђелесу, где је полиција пронашла више од 1.000 боца уља за бебе и лубриканата. Диди се сумњичи да је приморавао и мушке и женске сексуалне раднике да дрогирани учествују на оргијама.

На друштвеним мрежама се, тако, појавила и "фотографија" кошаркаша Леброн Џејмса у униформи француске собарице, наводно снимљена на једној Дидијевој журци. Фотографија је највероватније монтажа, али се зна да је спортиста раније говорио да нико не прави забаве као Комбс, иначе бивши партнер Џенифер Лопез.

Тако се на његовим забавама нашао бивши председник и садашњи председнички кандидат Доналд Трамп који је са супругом Меланијом више пута био на Дидијевим журкама. Трамп је са Дидијем први пут повезан 1998. када је био "само" могул у свету некретнина.

Чињеница је да је Комбс подржавао демократе и учествовао је у њиховим кампањама за едукацију бирача и излазак на изборе, као и да се до 2020. одрекао свог "пријатељства" са Трампом.

"Беле људе попут Трампа треба протерати. Такав начин размишљања је заиста опасан", рекао је Комбс једном приликом. "Када погледате, немамо избора. Реците шта желите о Бајдену, не могу рећи ни да ми се свиђа избор. Али морамо га довести на функцију", поручио је тада.

Бројне демократе, укључујући потпредседницу САД и сада кандидаткињу за председника Камалу Харис и градоначелника Њујорка Ерика Адамса, дружили су се са Комбсом.

Харисова му је јавно захвалила током кампање 2020. што је био домаћин скупа о расној неједнакости и ковиду коме су присуствовали и врло "либерална и прогресивна" конгресменка Александрија Окасио-Кортез и друге демократе.

Можда најинтересантнији је ту бивши председник САД, нобеловац Барак Обама, нарочито након што је поново испливао скеч из популарне емисије "Суботом увече уживо" (Saturday Night Live) на којој глумац "Обама" љуби "Џастина Бибера".

Скеч је бизаран, нарочито у светку спекулација да је Комбс злостављао свог тада 15-годишњег штићеника Џастина Бибера. Бибер, који је сада одрастао и има своју породицу, није желео да коментарише спекулације и наводе медија и фанова.

Случајност или алузија? Остаје да се види, нарочито што се зна да је ЛГБТ идеологија "званична идеологија" Беле куће.

Комбс (54) ухапшен је у понедељак увече након што га је оптужила велика порота у Њујорку. Према оптужници на 14 страница, Дидија оптужују за трговину људима силом – преваром или принудом, рекетирање, присиљавање на проституцију.

Оног момента када су оптужбе испливале на јавност, бројни из Дидијевог круга "пријатеља", који много подсећа на кружоке Харвија Вајнстајна и Џефрија Епстина напрасно су нестали.

Иначе, савезни судија одобрио је у среду захтев тужилаштва да репер остане иза решетака пре суђења у једном од најозлоглашенијих затвора у Њујорку – Метрополитен притворском центру у Бруклину.

Метрополитен центар је једини савезни затвор у Њујорку и познат је по својој инфраструктури која се распада и неконтролисаном насиљу због озбиљног недостатка особља, наводи "Њујорк тајмс". У озлоглашеној поправној установи су некада били смештени затвореници високог профила, укључујући музичара Ар Келија, сарадницу Џефрија Епстина Гилејн Максвел и криптомогул Сем Банкман-Фрид.

Реперу прети казна до доживотног затвора и најмање 15 година ако буде осуђен.