Свет

Маск: Милијардери који подржавају Камалу су вероватно на Епстиновој листи

Камала је само марионета, тврди Илон Маск
Маск: Милијардери који подржавају Камалу су вероватно на Епстиновој листи© Chesnot/Getty Images

Многи милијардери који подржавају потпредседницу САД Камалу Харис на предстојећим изборима у новембру вероватно су "престрашени" због тога што ће листа клијената Џефрија Епстина постати јавна у случају победе Доналда Трампа, каже извршни директор "СпејсИкса" и "Тесле" Илон Маск.

Епстина је деценијама радио као финансијер и дружио се са богатим и славним, док 2019. није ухапшен је јер је подводио младе жене, укључујући многе малолетнице, својим моћним познаницима.

Списак Епстинових "гостију" на приватном острву и други докази, које је наводно прикупио ФБИ, од тада је остао под кључем, чак и након што је Епстин умро под сумњивим околностима у својој ћелији на Менхетну 2019. године, што је званично проглашено самоубиством. 

Прошлог месеца, Доналд Трамп је у интервјуу са Лексом Фридманом сугерисао да би Епстинова "црна књига" могла да буде објављена ако победи у новембру.

У разговору са бившим водитељeм "Фокс њуза" Такером Карлсоном, Маск је рекао да је председничка кандидаткиња Демократске странке Камала Харис једноставно "марионета" и да заправо иза ње стоји преко стотину "мајстора лутака".

Иако није коментарисао вероватноћу да ће листа заиста икада угледати светлост дана, Маск је сугерисао да је велики део разлога зашто Камала Харис добија толику подршку то што су "многи милијардери уплашени" да би то могло да буде објављено ако Трамп побеђује.

Он је сугерисао да су људи попут суоснивача "Линкдина" и Масковог бившег потпредседника развоја у "Пеј палу" Рида Хофмана и "Мајкрософтовог" шефа Била Гејтса посебно забринути због "ситуације са Епстином" и да би министарство правде могло да "крене напред" у вези са неким доказима.

Он је такође истакао како је "невероватно" то што после свих ових година, амерички правосудни систем није покушао да гони ни једну особу са Епстинове листе клијената, већ је уместо тога кренуо на демонстранте који су учествовали у немирима на Капитол Хилу 6. јануара.

"У затвору постоји око 500-600 демонстраната од 6. јануара, а ниједна особа са листе клијената Епстина", претпоставио је Маск.

image