Свет

Нова открића: Процуриле локације посетиоца Епстиновог острва

Документ, који је недавно открио "Вајерд" показује мобилне податке, које је обезбедила "Нир интелиџенс" и који прецизно указују локације до 166 потенцијалних посетилаца или жртава, из целог САД и света
Нова открића: Процуриле локације посетиоца Епстиновог острваGetty © Joe Schildhorn/Patrick McMullan

Скоро 200 људи је више пута путовало на карипско острво педофила-милијардера Џефрија Епстина између 2016. године и пре његовог коначног хапшења 2019, наводи се у подацима до којих је дошао часопис "Вајерд".

Епстин је трговао и нападао малолетнике и жене на острву Мали Сент Џејмс, где је позивао и утицајне и богате појединце, чиме је добило надимак "острво педофила".

Документ, који је недавно открио "Вајерд" показује мобилне податке, које је обезбедила "Нир интелиџенс" и који прецизно указују локације до 166 потенцијалних посетилаца или жртава, из целог САД и света.

Многе координате, које је лоцирао "Нир интелиџенс", воде до вишемилионских кућа у САД, док други прате подручја са нижим приходима у којима је познато да су Епстинове жртве живеле и похађале школу, укључујући делове Вест Палм Бича на Флориди.

Полиција и приватни истражитељи кажу да су лоцирали око 40 Епстинових жртава у тој области и додаје се да још увек није јасно како су ти подаци прикупљени и за шта су коришћени.

У јануару, у новообјављеним правним документима наведено је око 100 људи који су наводно повезани са Епстином, укључујући бившег америчког председника Била Клинтона и британског принца Ендруа. 

Џефри Епстин је пронађен  мртав 10. августа 2019. у својој ћелији у Метрополитен поправном центру на Менхетну (Њујорк), где је чекао да му се суди по савезној оптужби за сексуалну трговину малолетницима.

image
VV inauguration
banner