Тесла представила роботакси: Објављена цена возила без волана и педала (ФОТО)

Илон Маск је најавио величанствену будућност и прелазак са потпуно самосталног управљања под надзором на управљање без надзора, где можете заспати и пробудити се на одредишту

Компанија "Тесла" представила је данас дуго очекивани "роботакси" на догађају у Калифорнији, а возила ће бити доступна тек 2026. године. Извршни директор Илон Маск појавио се на бини у једном од "сајберкаб" возила, рекавши публици да таква возила немају ни волан ни педале.

Компанија је са продајом софтвера под називом "Фул Селф-Драјвинг", почела пре девет година, али су постојале сумње у његову поузданост.

"Прећи ћемо са потпуно самосталног управљања под надзором на управљање без надзора, где можете заспати и пробудити се на одредишту и то ће бити величанствена будућност", рекао је Маск, пренела је агенција АП.

Компанија планира да учини технологију "Фул Селф-Драјвинг" доступном на популарним возилима "модел три" и "модел ипсилон" у Тексасу и Калифорнији следеће године.

Маск је на презентацији представио и возило које подсећа на минибус и може самостално да превози 20 путника.

Маск је проценио да ће роботи коштати између 28.000 и 30.000 долара и да ће моћи да чувају децу, косе траву, набављају намирнице...

"Учиниће шта год замислите", најавио је Маск.