Нова звезда "Ратова звезда": Први трансродни стормтрупер - Сестра са дредовима и ЛГБТ униформом

Многи обожаваоци оптужили су франшизу због "воук" повлађивања

Дизнијеви "Ратови звезда" представили су свог првог трансродног лика - стормтрупера по имену Сестра. Нови лик је изазвао подсмех на интернету, а многи критикују франшизу због подилажења "воук" активистима.

Лик Сестре се први пут појавио у књизи "Краљичина нада" где је служио Галактичкој републици са Анакином Скајвокером и Оби-Ван Кенобијем током Ратова клонова.

У новој књизи "Ратови звезда: Тајне војника клонова", лик је званично уврштен у митологију франшизе, и приказан је са дредовима и оклопом у бојама трансродне заставе.

"Када је једна од наше врсте изразила свој родни идентитет који је другачији од њених колега војника, плашила се да ће морати да сакрије ко је заиста. На срећу, њена браћа у 7. небеском корпусу дала су јој име Сестра као стални подсетник да је њихова", стоји у одломку из нове књиге.

У митологији Ратовима звезда, војници-клонови су вештачки узгојени борци по угледу на ловца на главе Јанга Фета. Клонови су генетски измењени како би остарили двоструко брже од природних људи и направљени да буду мање независни и послушнији од својих претходника.

Очигледни потез да се реконструише традиција "Ратова звезда" како би се представио трансродни војник изгледа да није добро прошла међу фановима будући да су многи на друштвеним мрежама одлуку назвали "моронском" и "обожавањем суманутог џендер култа".

"Да ли се још неко пита колико може да буде лоше? Настављамо да постижемо нивое на којима ја кажем 'Сигурно је ово најнижи ниво на који ће се спустити Ратови звезда', а они одмах сутрадан падну још ниже", навео је један од корисника.

Неки су, међутим, поздравили транс стромтрупера, навевши да је "Дизни" "удвостручио инклузивност и рекао трансфобима да се одј**у".