Свет

Како је амерички глумац и певач увредио Кијев – и то из Београда (ВИДЕО)

Џаред Лето је сукоб у Украјини назвао "проблемом"
Како је амерички глумац и певач увредио Кијев – и то из Београда (ВИДЕО)Getty © Rune Hellestad - Corbis/Redferns

Министарство спољних послова Украјине оценило је као "увредљиве" речи америчког глумца, фронтмена бенда "30 секунди до Марса", Џареда Лета који је сукоб у Украјини назвао "проблемом".

"Доживљај 'руске енергије' Џареда Летоа и његова жеља да наступи у Русији је увреда за оне који жртвују своје животе да би заштитили слободу", саопштило је Министарство на друштвеној мрежи Икс.

Амерички певач и глумац Џаред Лето, током наступа на концерту у Србији, назвао је сукоб Русије и Украјине "проблемом" и изразио жељу да наступи у Санкт Петербургу и Москви, а касније и у Кијеву.

Украјинско Министарство је нагласило да "за Русију не може бити оправдања када наставља своје покушаје да реши 'проблем' самог постојања Украјине".

Лето је са својим бендом наступио у петак вече у Београдској арени, у оквиру светске турнеје 2024.

У снимку на друштвеним мрежама, фронтмен бенда је упитао присутне да ли су на концерт дошли људи и из Русије и поручио "недостајали сте нам".

"Једног дана, када прођу сви ови проблеми, доћи ћемо у вашу домовину. Вратићемо се у Србију, ићи ћемо у Санкт Петербург, Москву, свратићемо у Кијев, прошетаћемо и дружити се са свима", казао је Лето.

image