Свет

Само уз дозволу детета: Школама у САД ограничена комуникација са родитељима суицидалних ЛГБТ ученика

Иницијативу спроводила и подржала небинарна дрег краљица званичник Владе САД која је оптужена за две крађе кофера
Само уз дозволу детета: Школама у САД ограничена комуникација са родитељима суицидалних ЛГБТ ученика© Luiz Rampelotto/ZUMAPRESS.com

Небинарна дрег краљица и стручњак који је у администрацији председника Америке Џозефа Бајдена био задужен за нуклеарни отпад Сем Бринтон, а који је недавно оптужен за две пљачке кофера, био је део иницијативе захваљујући којој америчке школе имају право да сакрију сексуалну оријентацију и родни идентитет суицидалних ученика од њихових родитеља.

Први небинарни званичник Владе САД Бринтон је, подсећамо, оптужен је за крађу кофера на међународним аеродромима у Минеаполису и Лас Вегасу и прети му прт година затворске казне.

Пре него што је постао званичник владе, Бринтон је био запослен у непрофитној организацији за превенцију самоубистава ЛГБТ младих "Тревор Проџект", где је помогао у изради "Модела политике школског округа за превенцију самоубиства" у сарадњи са Америчком фондацијом за превенцију самоубистава, Америчким удружењем школских саветника и Националним удружење школских психолога САД.

Школе у неколико америчких држава су на основу предлога донеле одлуку да, уколико малолетник припадник ЛГБТ популације открије да жели да изврши самоубиство, школско особље мора да затражи експлицитно одобрење детета да родитељима октрије његов родни идентитет и сексуалну оријентацију.

Бринтон је подржао иницијативу рекавши да је "императив за превенцију суицида у школама то да она буде усаглашена са потребама ЛГБТ деце".

Иако су се моделу противили многи родитељи, он је већ усвојен у школама у Аризони, Ајдаху и Вирџинији, Калифорнији и Орегону, преноси "Фокс њуз".

"Родитељи воле своју децу и желе најбоље за њих; ми очајнички желимо да будемо укључени у њихов живот како бисмо могли да им помогнемо да напредују, како на личном нивоу тако и академски. Несавесно је да документ који креирају удружења којима родитељи верују, попут школских саветника и школских психолога, имплицира другачије", рекла је за "Фокс њуз" Ники Нејли, оснивач и председник удружења "Родитељи у одбрани образовања".

Питање скривања родних идентитета и сексуалне оријентације ученика од родитеља је, преносе амерички медији, последњих година постало веома заступљено у школама широм САД. 

image