Свет

Први небинарни амерички функционер оптужен за крађу

Стручњак задужен за нуклеарни отпад у администрацији Џозефа Бајдена Сем Бринтон и ЛГБТ активиста признао да је узео плави женски кофер на аеродрому у Минеаполису
Први небинарни амерички функционер оптужен за крађуwww.globallookpress.com © Luiz Rampelotto/EuropaNewswire

Стручњак задужен за нуклеарни отпад у администрацији председника Америке Џозефа Бајдена Сем Бринтон, који је уједно и небинарна дрег краљица (особа која се изјашњава као неко ко није ни мушко ни женско, а биолошки је мушкарац који се повремено маскира у жену), оптужен је за крађу кофера на међународном аеродрому у Минеаполису, преноси "Дејли мејл".

Уколико Бринтон буде проглашен кривим, могао би да буде осуђен на пет година затвора и новчану казну од 10.000 долара.

Поред тога што је стручњак за нуклеарну енергију, Бринтон је уједно и ЛГБТ активиста који је отворено говорио о својим неконвенционалним сексуалним склоностима као што је играње улога животиња. 

Бринтон је био саветник за нуклеарни отпад и у администрацији бившег председника Америке Доналда Трампа.

Бринтон је прва небинарна особа на високој функцији у Влади САД, пише "Дејли мејл".

Бринтона су надзорне камере на аеродрому снимиле како након доласка из Вашингтона узима туђи плави кофер са места за преузимање пртљага.

Истог дана, жена је пријавила нестанак кофера и након прегледања снимака надзорних камера утврдила да пртљаг који је однео амерички стручњак заправо њен.

У оптужби се наводи да је Бринтон скинуо ознаку са спорног кофера и ставио је у своју торбицу, те да је након тога убрзано напустио аеродром.

Амерички стручњак је првобитно негирао ове наводе, али се брзо предомислио и позвао аеродромску полицију којој је рекао да "нису били потпуно поштени (у енглеском језику 'небинарне' особе о себи говоре у множини) и да признају да су узели плави кофер", пише "Дејли мејл".

Бринтон је свој потез покушао да оправда позивајући се на умор. 

"Тек након што смо га отворили схватили смо да није наш, а нервозни људи су помислили да смо украли торбу и да не знамо шта радимо", рекао је Сем Бринтон.

"Радиоактивни штребер", како се Бринтон зове на Инстаграму, је након тога рекао да је одећа из његовог пртљага заправо у фиоци хотела "Интерконтинентал Сент Пол", али она никада није пронађена, а у време подношења жалбе у октобру, Бринтон и даље није вратио спорни кофер.

Овај амерички стручњак за нуклеарни отпад познат је и по томе што је био члан групе "Орден вечне индулгенције", непрофитнe организацијe дрег краљица које се облаче као часне сестре да би подигле свест о сексуалној нетолеранцији и трансфобији.

image