Свет

Москва: Американци врше притисак на наше партнере и намећу им своје моделе оружја

Русија ће стриктно испуњавати све релевантне обавезе према својим партнерима, упркос лажима Америке да испорука касни и да недостају резервни делови, поручила је Захарова
Москва: Американци врше притисак на наше партнере и намећу им своје моделе оружјаwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Русија ће испоштовати све обавезе које је преузела према међународинм партнерима када је реч о снабдевању одбрамбеним системима, упркос санкцијама и акцијама нелојалне конкуренције, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и додала да САД прете санкцијама међународним транспортним компанијама које сарађују са Русијом, а њиховим партнерима намећу своје моделе оружја.

"Са пуном одговорношћу изјављујемо да ће Русија стриктно испуњавати све релевантне обавезе према својим партнерима у постојећим и будућим пројектима", поручила је Захарова.

Амерички емисари преко амбасада САД у страним земљама врше отворен притисак на војно-политичко руководство оних земаља које имају авионе и хеликоптере руске или совјетске производње и намећу им своје производе, приметила је руска званичница.

Према њеним речима, главни аргумент којим се "злогласници" служе је наводна неспособност Руске Федерације да у савременим условима обезбеди квалитетно одржавање и снабдевање оригиналним резервним деловима неопходним за поправке.

Нагласила је и да је у ретким случајевима било кашњења у испоруци руских производа, што је последица невиђених претњи "колективног Запада" санкцијама међународним транспортним компанијама које сарађују са Русијом.

"Постоји још једна неоспорна чињеница нелојалне конкуренције САД и њених савезника. Истерујући руску опрему са иностраних тржишта, Американци истовремено намећу своје моделе нашим партнерима, бранећи, пре свега, интересе сопственог војно-индустријског комплекса", објаснила је Захарова.

image