Свет

Маск запосленима: Не брините због "луднице на тржиштима", бићемо највреднији на планети!

Амерички милијардер подстакао запослене да убрзају доставе до краја овог квартала, након што је произвођач аутомобила понудио попусте на своја возила у Сједињеним Државама и Кини
Маск запосленима: Не брините због "луднице на тржиштима", бићемо највреднији на планети!Getty © Michael Gonzalez

Милијардер и директор "Тесле" Илон Маск рекао је запосленима да "не брину због луднице на тржиштима" након што је вредност деоница те  компаније пала за готово 70 одсто услед пада потражње за електричним аутомобилима и скретањем Маскове пажње на вођење Твитера.

У мејлу који је послао свим запосленима, милијардер је написао да верује да ће, на дужи рок, "Тесла" постати највреднија компанија на свету, преноси Ројтерс.

Он је такође подстакао запослене да убрзају доставе до краја овог квартала, након што је произвођач аутомобила понудио попусте на своја возила у Сједињеним Државама и Кини.

"Молим вас, дајте све од себе у наредних неколико дана и добровољно се јавите да помогнете у испоруци ако је икако могуће. То ће направити велику разлику!" написао је он у мејлу. Аналитичари очекују да ће "Тесла" испоручити 442,452 аутомобила у четвртом кварталу, преноси Ројтерс.

Пад вредности "Тесле" довео је до губитка вредности деоница у власништву запослених. Компанија је понудила компензације за већину запослених, укључујући и раднике у фабрикама.

Акције компаније опоравиле су се у среду, након пада од 11 одсто на претходној сесији након извештаја Ројтерса да је произвођач аутомобила планирао да у јануару смањи производњу у својој фабрици у Шангају. Вест је изазвала забринутост због пада потражње на највећем светском тржишту аутомобила.

"Такође, немојте бити превише забринути због луднице на тржиштима деоница. Када будемо наставили са нашим одличним резултатима, тржишта ће то препознати", написао је Маск у мејлу. "Дугорочно, верујем да ће 'Тесла' бити највреднија компанија на планети!"

image