Свет

Маск: Скоро све теорије завере о "Твитеру" су истините

Нови власник "Твитера" Илон Маск поручио је да су све теорије завере о његовој друштвеној мрежи истините
Маск: Скоро све теорије завере о "Твитеру" су истинитеwww.globallookpress.com © Aloisio Mauricio/Keystone Press Agency

Искрено, испоставило се да су готово све теорије завере око "Твитера" тачне, рекао је Маск гостујући у подкасту "Ол ин".

"Постоји ли нека теорија завере о 'Твитеру' која није истинита? За сада се испоставило да су све истините. Ако не и истинитије него што су људи мислили", рекао је он.

Маск се осврнуо и на "Твитер фајлове", рекавши да су делови везани за Федерални истражни биро били "интензивни".

Новинари Мет Таиби и Бери Вајс сваког месеца објављују "Твитер фајлове" састављене од интерних докумената и преписки запослених на друштвеној мрежи, који су открили покушаје технолошког гиганта да цензурише твитове конзервативних коментатора и "закопа" чланак "Њујорк тајмса" о лаптопу Хантера Бајдена пре председничких извора 2020. године.

Досијеа објављена раније овог месеца показала су како је ФБИ радио на дискредитовању извештаја о Бајденовом лаптопу и спречио ширење текста на платформи у октобру 2020. године, само неколико недеља уочи избора.

Други фајлови су показали како је ФБИ вршио притисак на "Твитер" да пронађе доказе о страном утицају и изворима дезинформација и да предузме мере против одређених налога.

У досјеима објављеним прошле седмице детаљно је описано како је "Твитер" тихо помогао Пентагону у тајној интернет кампањи са циљем да се утиче на ставове јавности на Блиском истоку, у Ирану и Саудијској Арабији.

image