Свет

Мајка непризнатог детета Хантера Бајдена: Желим да моја ћерка буде члан престижне породице

Жена са којом Хантер Бајден има дете сматра да би њиховој ћерки добро дошло презиме Бајден
Мајка непризнатог детета Хантера Бајдена: Желим да моја ћерка буде члан престижне породицеwww.globallookpress.com © Jordan Tovin/Keystone Press Agency

Лунден Робертс, бивша егзотична плесачица која је 2018. родила дете Хантера Бајдена, наводно тражи законску дозволу да њена ћерка користи очево презиме.

Четворогодишња девојчица, која никада није срела свог оца или деду по оцу, америчког председника Џозефа Бајдена, "имала би користи од тога да носи презиме Бајден", навела је Робертс у поднеску суду у Арканзасу. Захтев је поднет је у октвиру случаја очинства који је Хантер Бајден поново отворио у септембру тражећи смањење алиментације, преноси локална "Демократска газета северозападног Арканзаса".

"Име Бајден је сада синоним за добро образовње, успех, финансијску ликвидност и политичку моћ", рекао је Клинтон Ланкастер, адвокат који заступа бившу стриптизету. Он је додао да иако дете нема контаката са оцем и његовом породицом, презиме може да исправи "недолично понашање или занемаривање" јер би "неоспорно могла да буде позната свету као дете окривљеног и члан престижне породице Бајден".

Робертсова (31), поднела је тужбу за очинство 2019. године, након што је Хантер Бајден негирао да је отац њеног детета. У једном тренутку је тврдио и да се "не сећа" да је упознао бившу кошаркашицу која је наступала под уметничким именом "Далас" у вашингтонском стриптиз клубу. У то време, наводно је излазио са удовицом свог преминулог брата, Боа Бајдена.

ДНК тест је показао да је Хантер Бајден отац детета. Он је у јануару 2020. године, када се његов отац кандидовао за председника, пристао да плаћа алиментацију Робертсовој. Оженио се Јужноафриканком, активисткињом за животну средину Мелисом Коен, у мају 2019, само шест дана након што ју је упознао. Пар је добио сина у марту 2020.

Прошлог септембра, Хантер Бајден је затражио од суда у Арканзасу да му смањи алиментацију јер не може да их приушти.

Његова млада ћерка тренутно носи име Нејви Џоан Робертс. Председник Бајден је наводно одбио да обезбеди заштиту Тајне службе за девојчицу, чак и након што су она и њена мајка добиле претње. Старији Бајден је критикован јер је одбио да призна своју унуку.

image