Свет

Трамп након скандала са Хантером Бајденом: Масовна превара

Бивши председник Америке поручио да превара ове врсте омогућава укидање свих прописа, чак и Устава
Трамп након скандала са Хантером Бајденом: Масовна превараGetty © Alex Wong / Staff

Бивши амерички председник Доналд Трамп још једном је позвао на поништавање резултата председничких избора у САД 2020. године наводећи да ова "масовна превара" дозвољава чак и кршење Устава.

"Да ли да одбацимо резултате председничких избора 2020. и прогласимо ПРАВОГ победника или одржимо НОВЕ ИЗБОРЕ? Масовна превара ове врсте омогућава укидање свих прописа, чак и Устава", објавио је Трамп на друштвеној мрежи "Тру соушал" и оптужио велике технолошке компаније за сарадњу са Демократском странком.

"Оснивачи Америке нису желели и не би одобрили лажне и намештене изборе", додао је он.

Трампова објава је уследила након објављивања интерних мејлова "Твитера" који доказују да су у компанији расправљали о томе да ли Твитер треба да дозволи објављивање приче "Њујорк поста" о информацијама пронађеним на лаптопу Хантера Бајдена, сина актуелног председника САД Џозефа Бајдена.

Подсећамо, компромитујуће информације о трговини утицајем Бајденовог сина Хантера појавиле су се уочи избора 2020. године, водећи амерички медији су их игнорисали, а друштвене мреже Твитер, Инстаграм и Фејсбук цензурисале.

Хантер Бајден је лаптоп оставио у сервису и заборавио да дође по њега, а у њему су пронађени мејлови који доказују да је користио утицај свог оца за склапање посло­ва у Украјини и Кини.

Портпарол Беле куће Ендрју Бејтс регаовао је на последњу Трампову изјаву поручивши да она "иде против духа америчке нације и да би сви требало да је осуде".

"Не можете волети Америку само када победите. Устав САД је наш најважнији документ који гарантује слободу и владавину права у нашој земљи више од 200 година", рекао је Бејтс и додао да је "амерички Устав ултимативни споменик свим Американцима који су дали своје животе да поразе деспоте који су злоупотребили своју моћ и погазили основна људска права".

image