Свет

Си-Ен-Ен: НАТО би могао да натера Зеленског да склопи мир са Русијом

Један од уредника оцењује да је НАТО решен да изабере економску корист у односу на безбедност
Си-Ен-Ен: НАТО би могао да натера Зеленског да склопи мир са Русијомwww.globallookpress.com © Senior Airman Beaux Hebert/Keystone Press Agency

Амерички Си-Ен-Ен анализирао је ситуацију у Украјини и јединство Запада у подршци Кијеву и дошао до закључка да би Северноатлантски савез (НАТО) могао да изгуби стрпљење или живце због искорука оружја украјинској страни и натера Владимира Зеленског да склопи мир са Москвом.

"НАТО би могао да изгуби стрпљење због испорука оружја, и да изабере економску корист у односу на дугорочну безбедност, и заложи се за мир који би био неповољан за Кијев", оценио је један од уредника Си-Ен-Ена Ник Пејтон Волш.

Од почетка руске специјалне операције у Украјини, САД и њени савезници су Оружаним снагама Украјине испоручили војну опрему вредну милијарде долара.

Москва је више пута напоменула да Запад настоји да продужи сукоб слањем оружја Кијеву. Како су истакли у Министарству одбране, складишта са страном муницијом постаће легитимне мете Ваздушно- космичких снага у суседној републици.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков је такође подсетио да "пумпање" Украјине муницијом са Запада не доприноси преговарачком процесу и да ће имати негативан ефекат.

image