Свет

Морбидна провокација украјинских служби у области Харкова: Откопали гробове, па унаказили тела

Министарство одбране Русије навело је да је сврха провокација Кијева да задржи пажњу Запада и убеди их да је потребно да се настави подршка Украјини
Морбидна провокација украјинских служби у области Харкова: Откопали гробове, па унаказили телаwww.globallookpress.com © Ashley Chan/Keystone Press Agency

Специјалне службе Украјине починиле су крајње морбидну провокацију великих размера у области Харкова, када су отвориле гробове и ископавале и скрнавиле тела, како би их представили као жртве "руске агресије" саопштило је руско Министарство одбране.

"Представници Државног истражног бироа и Службе безбедности Украјине организовали су отварање гробова на гробљима у насељима Казачки Лопан, Велики Бурлук, Шиповатоје и Хатноје у Харковској области, где су сахрањени локални становници који су умрли природном смрћу. Руси су се налазили на овим просторима од 24. фебруара до 6. септембра 2022. године", наводи се у саопштењу.

Ископана тела су унакажена и бачена у посебно припремљене јаме на периферији насеља да би се представила као доказ руског "мучења" и "погубљења". Украјинске снаге безбедности сада фотографишу и снимају тела преминулих држављана Украјине, имитирајући рад форензичара, напомиње се из министарства, преносе РИА Новости.

Министарство одбране Русије навело је да је сврха провокација Кијева да задржи пажњу Запада и убеди их да је потребно да се настави подршка Украјини.

"Овим нехуманим методама, кијевски режим, у одсуству било каквог успеха на бојном пољу, настоји да задржи пажњу западне публике и убеди стране партнере кијевског режима у потребу да наставе даљу подршку", саопштило је Министарство одбране.

image