Свет

Маск поручио да би крајем године могао да буде именован нови директор "Твитера"

Илон Маск оцењује да би крајем године "Твитер" могао да има новог директора
Маск поручио да би крајем године могао да буде именован нови директор "Твитера"© Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Извршни директор "Твитера" Илон Маск сматра да би крај 2023. био "добар тренутак" да се пронађе неко други да води компанију будући да оћекује да ће тада друштвена мрежа бити стабилна.

"Мислим да треба да стабилизујем организацију и само се уверим да је на финансијски здравом месту и да је мапа пута за производ јасно постављена", рекао је Маск на Самиту светске владе у Дубаију.

Маска су питали да ли је пронашао новог генералног директора "Твитера" и када би та особа требало да почне да ради. "Не знам, претпостављам да би вероватно крајем ове године био добар тренутак да се нађе неко други да води компанију, јер мислим да би требало да буде у стабилној позицији око, знате, на крају ове године", рекао је он.

Маск је 21. децембра на "Твитеру" поручио да ће поднети оставку на место његовог извршног директора "чим пронађе неког довољно будаластог да преузме посао!"

Додао је да ће "само водити тимове за софтвер и сервере".

Маск је неколико дана раније на платформи спровео анкету о томе да ли треба да се повуче са места генералног директора "Твитера", и већина испитаника је сматрала да треба.

image