Афричка дизајнерка тврди да је Бајденов бивши небинарни саветник украо и њен кофер

Бринтон је у јавности носио њене украдене оригиналне креације и накит, тврди Асја Камсин

Модна дизајнерка из Танзаније Асја Камсин оптужила је бившег стручњака у администрацији председника САД Џозефа Бајдена Сема Бринтона да је 2018. године украо њен кофер са аеродрома "Роналд Реган" у близини Вашингтона, преносе амерички медији. Бринтон, који је уједно и небинарна дрег краљица, претходно је оптужен за још две крађе женског пртљага.

Како је тврдила дизајнерка на Твитеру, Бринтон је чак у јавности носио њене украдене оригиналне и уникатне креације и накит.

Бринтон је постао познат као први небинарни званичник у администрацији председника САД, где је био запослен као стручњак за одлагање нуклеарног отпада, а отпуштен је након оптужбе за другу крађу кофера са аеродрома у Лас Вегасу.

Он је за прву крађу кофера оптужен у новембру 2022. године.

Како преноси "Њујорк пост", овај стручњак за нуклеарни отпад користи заменице они (небинарне особе на енглеском језику о себи говоре у множини) а туђи кофери му се, наводно, "лепе за прсте".

Амерички стручњак је првобитно негирао наводе о првом украденом коферу, али се брзо предомислио и позвао аеродромску полицију којој је рекао да "нису били потпуно поштени и да признају да су узели плави кофер".

Ипак, "Њујорк пост" наводи да је Бринтон након тога више пута примећен како на путовања носи кофер за који се сумња да је украден.