Свет

Афера други кофер: Бајденов небинарни саветник поново ухваћен на делу

"Дрег краљица" Сем Бринтон, која је уједно функционерка Владе САД и стручњак за нуклеарну енергију, осумњичена за још једну пљачку
Афера други кофер: Бајденов небинарни саветник поново ухваћен на делуwww.globallookpress.com © Luiz Rampelotto/EuropaNewswire

Стручњак задужен за нуклеарни отпад у администрацији председника Америке Џозефа Бајдена Сем Бринтон, који је уједно и небинарна дрег краљица, након наводне крађе женског кофера на аеродрому у Минеаполису оптужен је за још једну пљачку пртљага, овога пута на аеродрому у Лас Вегасу.

Бринтон, који је ушао у историју као први амерички функционер који се изјашњава као небинаран, односно за себе тврди да није ни мушко ни женско, наводно је на међународном аеродрому Хари Рид у Вегасу поново украо кофер другог путника, преносе амерички медији.

Детаљи о наводној крађи су оскудни, наводи "Њујорк пост", али је познато да је тридесетпетогодишњи стручњак за нуклеарну енергију и ЛГБТ активиста "оптужен за велику крађу у вредности до 5.000 долара".

Лепе му се туђи кофери за прсте

"Радиоактивни штребер", како се Бринтон зове на Инстаграму, тренутно је суспендован са функције заменика помоћника секретара за одлагање истрошеног горива и отпада у Канцеларији за нуклеарну енергију Министарства енергетике САД.

Како преноси "Њујорк пост", овај стручњак за нуклеарни отпад користи заменице они (небинарне особе на енглеском језику о себи говоре у множини) а туђи кофери му се, наводно, "лепе за прсте". 

Уколико буде проглашен кривим, очекује га казна у висини од 10.000 долара и пет година затвора.

Међутим, остаје нејасно где би Бринтон био затворен, зато што због нових закона појединих америчких држава биолошки мушкарци који се осећају "небинарно" могу да затраже да буду послати у женски затвор. 

Иако је Бринтон био саветник за нуклеарни отпад и у администрацији бившег председника Америке Доналда Трампа, група републиканаца у Представничком дому га је раније ове недеље позвала да поднесе оставку.

"Захтевамо оставку Сема Бринтона и молимо вас да оставите по страни ситну политику и именујете само најквалификованије и најпосвећеније појединце да утичу на амерички енергетски сектор", написали су републикански званичници у допису Министарству енергетике САД.

Поред тога што је стручњак за нуклеарну енергију, Бринтон је уједно и ЛГБТ активиста који је отворено говорио о својим неконвенционалним сексуалним склоностима попут играња улога животиња, а познат је и као члан групе "Орден вечне индулгенције", непрофитнe организације дрег краљица које се облаче као часне сестре.

Бринтон је контроверзне фотографије са дрег и геј журки делио на Инстаграму, али су након прве оптужбе све фотографије уклоњене.

Амерички стручњак је првобитно негирао наводе о првом украденом коферу, али се брзо предомислио и позвао аеродромску полицију којој је рекао да "нису били потпуно поштени и да признају да су узели плави кофер".

Ипак, "Њујорк пост" наводи да је Бринтон након тога више пута примећен како на путовања носи кофер за који се сумња да је украден.

image