Свет

"Дрег шоу за бебе" разбеснео британску јавност: Куда иде наше друштво?

На снимцима на друштвеним мрежама види се како дрег краљице у доњем вешу изводе стриптиз и акробатске секвенце док се око њих играју бебе
"Дрег шоу за бебе" разбеснео британску јавност: Куда иде наше друштво?Getty © Photo by Brendon Thorne/Getty Images

Снимци са догађаја под називом "Дрег шоу за бебе" у Лондону на ком полуголи нашминкани мушкарци у тангама и садо-мазо опреми наступају за родитеље и "децу од нула до две године" разбеснели су британску и светску јавност, пише британски "Дејли мејл".

Шоу "КабаБабаРејв" се промовише као "парченце поподневног ужитка" које спаја кабаре са очаравајућим искуством за бебе које се "завршава као рејв журка".

На снимцима на друштвеним мрежама види се како дрег краљице (мушкарци који наступају обучени и нашминкани као жене) у доњем вешу изводе стриптиз и акробатске секвенце док се око њих играју и пузе бебе. 

Бизарне догађаје многи су описали као "апсолутно одвратне" и "боленсе", пише "Дејли мејл".

Организатори су, са друге стране, тврдили да бебе не разумеју шта се изводи и инсистирали да је шоу пажљиво осмишљен тако да пружа "простор за забаву и добродошлицу родитељима са ебама".

"Апсолутно болесно. Какав би то родитељ одвео своје дете на ово", цитира је британски лист коментаре корисника друштвених мрежа. 

Глумица из популарне серије "Шерлок" Аманда Абингтон критиковала је "Дрег шоу за бебе", након чега је оптужена да је "трансфобична", преноси британски "Телеграф". 

"Изгубила сам доста пратилаца због тога што сам рекла да полуголи мушкарац у чизмама са високим штиклама који плеше на веома сексуализован начин не би требало да наступа пред бебама и то ми говори све што треба да знам о томе куда иде наше друштво. Како се овде не слажете са мном?", твитовала је Абингтон.

Ове "перформансе" осудила је и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, истичући да су наступи изазвали негодовање чак и у прогресивној британској јавности.

Упркос петицији и кампањи на друштвеним мрежама која позива да се забране будући догађаји овог типа, организатори су поручили да ће се "шоу и журке наставити".

image
VV inauguration
banner