Свет

Такер Карлсон: Дајте транс особама тенкове; ЛГБТ: Пуцњава у Тенесију начин да убица буде примећен

Да ће се трагедија против ове десити увидео је водитељ Такер Карлсон који је упозорио на опасност од наоружавања транс особа
Такер Карлсон: Дајте транс особама тенкове; ЛГБТ: Пуцњава у Тенесију начин да убица буде примећен© Tanjug/Courtesy of Metropolitan Nashville Police Department via AP

Трансродни убица троје деце и троје одраслих у школи у Тенесију је, ако нисте знали, жртва!

Ово бар тврди организација "Мрежа транс отпора" која наводи да је Одри Хејл (бивша ученица школе која се идентификовала као трансродни мушкарац) постала џелат за шест особа само зато што "није имала други начин да буде примећена него да се искали одузимајући животе других".

У епопеји којом се оправдава злочин који је у црно завио шест породица, организација даље наводи да они знају колико је тежак живот трансродних особа у последњих неколико месеци. Несумњиво их је јако потресло што је Тенеси забранио трансродне операције на малолетницима и наступе драг краљица, а како наводи мрежа, нису им лако пале ни прозивке десничара које су назвали "позивима на геноцидно искорењивање транс особа".

Наравно, ту је и позив медијима да не вређају осећања убице, и да за Одри Хејл користе заменицу коју он/она жели: "он".

Јер, многи су се и постхумно огрешили о убицу, судећи бар према Твитер налогу "Ју-Ес-Еј тудеј", медијске куће која је сматрала да је од кључне важности да своје читаоце обавести да је полиција нападача "мисџендеровала", односно, изашла у јавност са информацијом да је реч о "тинејџерки" уместо о "тинејџеру".

Вероватно би било политички коректније да су полицајци, који су отворивши ватру прекинули крвави поход Хејлове, застали и од нападача прво захтевали да им се представи, и појасни им коју заменицу преферира.

Како је Такер Карлсон предвидео пуцњаву?

У тренутку док у Америци влада овакав наратив о најразличитијем угрожавању "транс права", за неке је пуцњава у школи коју је отворила трансродна особа, била потпуно очекивана.

Популарни водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон је пре свега неколико дана упозорио да би САД могао да задеси овакав сценарио, будући да све води ка томе да се транс заједница наоружа.

Карлсон је наиме, у једној од својих емисија упозорио да Национални јавни радио претерано пропагира причу о насиљу против трансродних особа, што би могло да их мотивише да "узврате" насиљем.

Као доказ, водитељ је указао на недавни прилог тог медија о  ЛГБТК+ клубу оружја са седиштем у Њу Хемпширу, у коме се, дакле, даје адреса на којој ови људи могу да се наоружају, а успут им се напомиње како су "масовне пуцњаве усмерена на ЛГБТК објекте и пораст анти-транс реторике инспирисали неке квир људе да узму оружје у руке".

"Ево оног истог националног јавног радија - државног радија, државних медија које контролише Бајденова администрација - који охрабрује људе да одмах оду у продавницу оружја. Не сви људи, већ само транс људи. Јер оружје је лоше, осим у рукама транс људи", рекао је Карлсон у својој емисији у четвртак.

Наравно, оваква упозорења многе су у срце погодила.

"Ово је десничарска реторика која је инспирисала насиље над транс особама, драг извођачима и школама, болницама и просторима за извођење који користе ЛГБТК", навео је увређени портал "ЛГБТК нација".

Карлсон је такође у својој емисији одбацио и "тврдње о насиљу и геноциду против транс заједнице" цитирајући геј десничарског агитатора Ендија Нгоа који је навео да је транс-идентитет "зараза коју шире друштвене мреже и притисак вршњака на младе".

"ЛГБТК нација" просветлила је своје читаоце, наводећи да се насиље догађа када десничари попут Карлсона тврде да су транс људи педофили, а људи попут Мајкла Ноулса позивају на искорењивање "трансродности" што је, како оцењује портал "став који су историјски и данас заступали буквални нацисти".

Карлсон је, наводећи да поменути радио ствара политичку хистерију не би ли се наоружани људи довели у стање узнемирености, упитао и "шта мислите како се то завршава, ако следимо логику?".

"Зашто их не бисмо наоружавали као што смо, рецимо, украјинску армију? Зашто престати са АР-15? Мислим, зашто им не дамо и Ф-35 или тенкове", упитао је Такер.

Али, засад, са тенковима, све су прилике, не треба журити, јер увређени припадници ЛГБТ заједнице очигледно могу да буду довољно смртоносни и са две пушке и пиштољем, колико је носила и Одри Хејл.

image