Свет

Трамп уложио жалбу на налог да Пенс сведочи у истрази о нападу на Капитол

Мајк Пенс је прошле недеље рекао да се неће жалити на одлуку судије
Трамп уложио жалбу на налог да Пенс сведочи у истрази о нападу на Капитолwww.globallookpress.com © Kevin Dietsch - Pool Via Cnp/Keystone Press Agency

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп улажио је жалбу на налог којим се захтева да његов некадашњи потпредседник Мајк Пенс сведочи у истрази специјалног тужиоца о нападу на Капитол који се догодио 6. јануара 2021. године.

Трампови адвокати уложили су жалбу након пресуде у вези са истрагом Министарства правде о његовим покушајима да оспори веродостојност избора који су одржани 2020. године на којима је Трамп изгубио од Џозефа Бајдена, пише Ројтерс.

Пенс је прошле недеље рекао да се неће жалити на одлуку судије која од њега захтева да сведочи пред великом савезном поротом о разговорима које је водио са Трампом пре напада на Капитол.

У пресуди донесеној у марту судија је навео да Пенс и даље може да одбије да одговара на питања у вези са 6. јануаром.

У зависности од његових одговора, тужилаштво има опцију да затражи од судије да примора Пенса да одговори на додатна питања и да поништи Трампове привилегије као бившег члана извршне власти, наводи "Си-Ен-Ен".

image