Свет

Трампов адвокат: Главни циљ је одбацивање оптужнице

Критике тужиоца и судије односе се на њихову пристрасност и нису напад на њихове породице, тврди адвокат
Трампов адвокат: Главни циљ је одбацивање оптужнице© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Адвокат бившег председника САД Доналда Трампа Џим Трасти рекао је данас да је фокусиран на одбацивање недавне оптужнице против Трампа, а не на агресивну реторику његовог клијента о судији и тужиоцу са Менхетна.

"Сматрам да предлози за одбацивање морају бити приоритет јер 'ампутирају' ову правну грешку у старту", рекао је Трасти за Еј-Би-Си.

Упитан да каже шта мисли о Трамповом нападу на судију Хуана Мерчана, његову породицу и окружног тужиоца Алвина Брага, због чега је Трамп на суду упозорен да припази на своје речи, Трасти је рекао да он лично не жели да се прикључи критикама.

Он је додао да Трампови коментари представљају критику судије и тужиоца због њихове пристрасности, а не напад на њихове породице.

"Нећу превише да бринем, нити могу да покушам да контролишем политичку ситуацију у овом тренутку", додао је Трасти.

Трампу се суди у Њујорку због оптужби да је преко посредника давао новац звезди филмова за одрасле Сторми Денијелс да не излази у јавност пред изборе 2016. године и говори о њиховом наводном односу.

Трамп се на саслушању изјаснио да није крив, док је тужилаштво оптужио за политички прогон.

"Председник је очигледно веома отпоран човек. Он је узнемирен због целе ове ситуације зато што је таргетиран, и то је цела суштина. Ово је лош тренутак за целу државу", рекао је Трампов адвокат, упоредивши оптужницу са "ужеглим сендвичем".

image