Свет

"Ер Србија" отказала летове између Београда и Берлина због штрајка

Немачки синдикат Верди позвао је особље за безбедност ваздушног саобраћаја које ради на контроли путника на берлинском аеродрому на једнодневни штрајк упозорења у понедељак 24. априла
"Ер Србија" отказала летове између Београда и Берлина због штрајкаwww.globallookpress.com © Fabian Sommer

Авио-компанија "Ер Србија" отказала је летове између Београда и Берлина (ЈУ350 и ЈУ351), планиране за понедељак 24. април, услед најављеног штрајка запослених у безбедносној контроли на аеродрому у Берлину.

Путницима са резервацијама за летове у понедељак између Београда и Берлина (ЈУ350 и ЈУ351) послате су информације у вези са њиховим новим планом лета, саопштила је "Ер Србија".

Компанија наводи да жали због промена до којих је дошло услед штрајка на берлинском аеродрому и да предузима све што је у њеној моћи да би пружила подршку путницима на наведеним летовима.

За више информација, путници се моле да позову Контакт центар "Ер Србије" на 0800 111 528 из Србије, на +381 11 311 21 23 из иностранства, да посете сајт или странице "Ер Србије" на друштвеним мрежама.

Немачки синдикат у сектору услуга Верди позвао је особље за безбедност ваздушног саобраћаја које ради на контроли путника на аеродрому Берлин Бранденбург на једнодневни штрајк упозорења у понедељак 24. априла због плата.

"Штрајк почиње у 3.30 часова ујутру у понедељак и завршава се у поноћ. У вези са штрајком, очекује се дуже време чекања, па чак и отказивање летова", наводи се у саопштењу синдиката.

Берлински аеродром је након објављивања ових информација отказао све поласке планиране за понедељак, додајући да може бити отказивања или промена у реду летења и када је реч о доласцима.

Од путника се тражи да контактирају своју авио-компанију или путничку агенцију ради информисања о поновној резервацији и алтернативним опцијама путовања.

image