Свет

Америчка конгресменка: "Сексуалне сараднице" Хантера Бајдена да сведоче пред Конгресом

Криминалне активности Хантера Бајдена, које су документоване у извештајима, једноставно су запањујуће, тврди чланица Надзорног комитета америчког Конгреса Марџори Тејлор Грин
Америчка конгресменка: "Сексуалне сараднице" Хантера Бајдена да сведоче пред Конгресомwww.globallookpress.com © Chris Kleponis - Pool via CNP

Као члан Надзорног комитета америчког Конгреса, Марџори Тејлор Грин је била овлашћена да прегледа извештаје о сумњивим активностима банака у вези са Хантером Бајденом и другим члановима породице председника Бајдена, преноси "Њујорк пост".

"Наћи ћемо жене са којима је био Хантер Бајден и разговараћемо са њима. Ако постоји разлог да их изведемо пред Надзорни комитет, онда ћемо то сигурно учинити. Нарочито уколико се ради о нашој националној безбедности", изјавила је посланица Грин.

"Разговарала сам о томе са председником комитета Џејмсом Комером и већ радимо у том смеру", додала је Гринова.

Многе странице извештаја садрже термине као што су "познати ланац проституције" и "трговина људима ради секса", рекла је Гринова на основу увида у извештаје.

"Постоји гомила папира, а свака трансакција је документована", изјавила је Гринова, додајући да извештаји садрже "имена свих проститутки, адресе, датуме рођења, бројеве телефона, као и бројеве њихових пасоша."

Забринутост због трговине људима

"Гринова је забринута због могућности да су жене, иностране држављанке, које је председников син плаћао за проституцију, биле предмет трговине људима", изјавио је Комер.

Гринова је додала: "Морамо да разговарамо са њима, посебно са женама из Русије и Украјине. Морамо да сазнамо где су биле са Хантером Бајденом. На пример, да ли су ишли у Белу кућу када је Џо Бајден био потпредседник."

Осим тога, Гринова је упозорила да постоји "изузетна опасност" да су неке од жена из иностранства, са којима се Хантер дружио, биле шпијуни и да су неке осетљиве информације компромитоване, и прецизирала: "Посебно уколико имамо у виду чињеницу да наша земља финансира прокси рат у Украјини".

Односи Хантера Бајдена са проституткама добро су документовани на његовом лаптопу. Хантер је често плаћао на хиљаде долара за пратиље по луксузним локацијама широм земље. У мају 2018, Хантер Бајден је платио 8.000 долара жени која је регистровани агент за "ескорт услуге", користећи кредит који је повезан са налогом председника Бајдена. У октобру 2018, Хантер Бајден снимио је самог себе нагог у луксузном хотелу са пиштољем, у друштву проститутке.

Иначе, лаптоп Хантера Бајдена препун је слика са проституткама.

Када је новинар "Њујорк поста" питао има ли Комер коментар на то што се Гринова концентрисала на "сексуалну трговину", Комитет је одговорио:

"Гринова је веома забринута због могућности да су жене које је председников син плаћао за проституцију биле предмет трговине људима", додајући да она планира да "отвори истрагу како би се утврдило да ли је породица Бајден покушала да их застраши".

"Комитет је забринут зато што је Хантер Бајден користио своју корпорацију за непословне трошкове и што није водио одговарајућу евиденцију", наводи се у саопштењу.

Комер је у среду открио да су Хантер и његова породица управљали са више од 20 предузећа и узели најмање 10 милиона долара новца из иностранства.

Теорије завере о Хантеру Бајдену

Председавајући Одбора за надзор Представничког дома Џејмс Комер рекао је да ће Гринова водити истрагу о умешаности Хантера Бајдена у трговину људима.

Гринова је саопштила да су криминалне активности Хантера Бајдена, које су документоване у овим извештајима, једноставно запањујуће. "Остала сам буквално без речи. Нисам знала шта да кажем. Била сам толико шокирана злочинима које је починила ова породица", рекла је Гринова.

Председник Бајден и његов син Хантер и даље су предмет неколико различитих истрага.

"Постојало је на десетине фиктивних компанија, а новац је пребациван из различитих земаља", додала је Гринова.

Бајденова администрација је у марту дозволила члановима Надзорног одбора да прегледају више од 150 извештаја о сумњивим активностима Хантера Бајдена.

Гринова је одбила да каже више о детаљима у које је имала увид.

Извештаји су долазили из "целог света", приметила је Гринова. "Било је много извештаја из Кине, Уједињених Арапских Емирата, из земаља бившег Совјетског Савеза или афричких земаља", додала је она.

Јавне оптужбе Гринове против Бајденовог сина су толико оштре да су навеле Хантеровог адвоката Ејба Лавела да поднесе захтев за независну ревизију Канцеларији за етику Конгреса.

"Неетичко понашање Гринове произилази из њених континуираних вербалних напада, клеветничких изјава, објављивања личних фотографија и података, као и промоције теорија завере против Хантера Бајдена. Ништа од тога се не би могло сматрати делом било какве легитимне законодавне активности, што је јасно из садржаја њених изјава", рекао је Ловел.

image