Свет

Путин честитао Си Ђинпингу 70. рођендан

Радујем се наставку конструктивног дијалога и блиском заједничком раду на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде у корист народа Русије и Кине, поручио је руски председник кинеском лидеру
Путин честитао Си Ђинпингу 70. рођенданwww.globallookpress.com © Xie Huanchi/XinHua

Руски председник Владимир Путин честитао је председнику Кине Си Ђинпингу 70. рођендан и похвалио његове напоре да ојача свеобухватно партнерство и стратешку сарадњу између Москве и Пекинга, преноси ТАСС.

"Тешко је преценити напоре које већ дуги низ година улажете у јачање свеобухватног партнерства и стратешке интеракције између наших земаља. Ваша мартовска државна посета Русији дала је снажан подстицај развоју обострано корисне сарадње у кључним областима", наводи се у честитки. 

Руски лидер је истакао да је Кина под вођством Си Ђинпинга постигла импресиван успех, снажан економски раст, побољшала благостање грађана и ојачала позицију Пекинга на светској сцени.

Путин је навео да се радује наставку конструктивног дијалога и блиском заједничком раду на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде у корист народа Русије и Кине.

"Искрено вам, драги пријатељу, желим добро здравље, срећу, благостање и успех у државним активностима", закључио је Путин.

image