Свет

Зеленски на састанку са Ердоганом у Истанбулу: Почели преговори, на столу шест тема

Украјински председник објавио је да је на састанку било речи и о обнови Украјине и одбрамбеним споразуми између компанија две земље
Зеленски на састанку са Ердоганом у Истанбулу: Почели преговори, на столу шест тема© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Председник Украјине Владимир Зеленски после посете Чешкој, Бугарској и Словачкој, стигао је у Истанбулу где се састао са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом.

Зеленски је на Твитеру објавио да је имао напоран дан у Турској и да су у питању веома важни преговори.

"Разговарали смо и координисали ставове о формули мира, НАТО самиту, безбедносним гаранцијама за наше земље, народе и интересе, и о Црноморској иницијативи за жито", написао је он.

Украјински председник додао је да је на састанку било речи и о обнови Украјине и одбрамбеном споразуму између компанија две земље.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган започео је разговоре један на један са Владимиром Зеленским, саопштено је из кабинета турског лидера.

Након састанка иза затворених врата двојица челника председаваће састанком делегација и одржати заједничку конференцију за новинаре.

Москва помно прати разговоре турског председника Тајипа Ердогана и Владимира Зеленског, пренеле су Риа Новости.

Како је раније најавио портпарол руског председника Дмитриј Песков, Кремљ је заинтересован да сазна епилог разговора, те да је то изузетно важно. 

image