Свет

Грчка шаље хуманитарну помоћ становницима нових региона Русије

Обратили су нам се активисти и посланици из Грчке са жељом да на Крим донесемо хуманитарни терет за становнике нових региона Русије, казао је заменик председника комитета кримског парламента за јавну дипломатију и међународне односе Иван Шонус
Грчка шаље хуманитарну помоћ становницима нових региона Русијеwww.globallookpress.com © Matthias Hauser/imageBROKER.com

Делегација Грчке намерава да донесе хуманитарну помоћ на Крим за становнике нових региона Русије, изјавио је заменик председника комитета кримског парламента за јавну дипломатију и међународне односе, шеф Тауридске регионалне национално-културне аутономије Грка Иван Шонус.

"Обратили су нам се активисти и посланици из Грчке са жељом да на Крим донесемо хуманитарни терет за становнике нових региона Русије", казао је Шонус.

Према његовим речима, тренутно се разрађују термини доласка делегације и програм боравка.

Раније је објављено да је друштвени активиста из Немачке Хајнрих Гинц стигао на Крим са хуманитарним теретом од брижних становника Немачке, а додаје се да ће помоћ бити пружена и становницима Херсонске области.

Наиме, Грчка и Мађарска блокирале су на састанку Комитета сталних представника ЕУ нови нацрт 11. пакета санкција Русији, пренео је белгијски ТВ канал "РТБФ". 

Наводи се да Атина и Будимпешта траже искључење појединих компанија са листе оних које подржавају напоре Русије да превазиђе санкције Запада.

Наиме, лист "Политико" раније је пренео да је Мађарска, добила подршку Грчке у свом скептицизму према антируским санкцијама.

Грчка се раније нашла "на тапету" на састанку амбасадора ЕУ, због, како се наводи, одбијања Атине изнетих сугестија о заобилажењу санкција. 

image