Свет

Кенеди Млађи: Медији ме нападају више него Трампа

"Ако бих веровао у ствари које су о мени писане у новинама и објављене на мејнстрим сајтовима, дефинитивно не бих гласао за себе. Мислио бих да сам одвратна особа", рекао је кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи
Кенеди Млађи: Медији ме нападају више него Трампа© TANJUG/AP Photo/Patrick Semansky

Кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи рекао је да га мејнстрим медији нападају више него бившег америчког председника Доналда Трампа.

"Занимљиво ми је то што сам заиста био нападан на начин који је без преседана, чак и више него председник Трамп", казао је Кенеди, гостујући на "Фокс њузу".

Он је навео да је објављено ново истраживање у којем се, према његовим речима, тврди да је његова популарност већа од било ког другог кандидата за председника.

"Американци некако чују оно што ја говорим", истакао је Кенеди, који је члан Демократске странке, као и актуелни председник Џозеф Бајден.

Оценио је да би његов рејтинг био много лошији, ако би бирачи веровали у оно што о њему пишу мејнстрим медији.

"Ако бих веровао у ствари које су о мени писане у новинама и објављене на мејнстрим сајтовима, дефинитивно не бих гласао за себе. Мислио бих да сам одвратна особа", рекао је Кенеди.

Истраживања јавног мњења показују да је Кенедијев рејтинг, упркос медијским нападима, остао стабилан откако је покренуо председничку кандидатуру, пише Фокс њуз. Најновија анкета те телевизије показала је да Кенеди има подршку 16 одсто гласача Демократске странке.

Истовремено, недавно истраживање Универзитета Квинипијак показало је да би скоро половина америчких гласача размотрила кандидата треће партије за председника.

image