Свет

Нови напад на Роберта Кенедија Млађег: Бела кућа га окривила за "антисемитске теорије завере"

Борац за председничку номинацију 2024. огласио се овим поводом на Твитеру тврдећи да је инсинуација "Њујорк поста" и других да је због цитирања рада о биолошком оружју антисемита – одвратна измишљотина
Нови напад на Роберта Кенедија Млађег: Бела кућа га окривила за "антисемитске теорије завере"Getty © Scott Eisen

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер оштро је критиковала кандидата за председничку номинацију из Демократске партије Роберта Ф. Кенедија Млађег због изјаве у недавно објављеном видео-снимку да су мета ковида-19 били белци и црнци, док су Јевреји и Кинези били најимунији на ову пошаст, пренео је Ројтерс.

"Тврдња да је ковид генетски модификован тако да поштеди Јевреје и Кинезе дубоко је увредљива и невероватно опасна. Сваки аспект ових коментара одражава неке најодвратније антисемитске теорије завера кроз историју и доприноси данашњем опасном порасту антисемитизма", рекла је портпаролка.

"Њујорк пост" је претходно објавио снимак на коме је Кенеди, на вечери на Менхетну, изјавио да ковид-19 несразмерно напада одређене расе.

"Ковид-19 напада белце и црнце. Најимунији су Јевреји Ашкенази и Кинези", рекао је на снимку, додајући да се не зна да ли је вирус креиран с том намером.

Борац за председничку номинацију 2024. огласио се овим поводом на Твитеру тврдећи да је инсинуација "Њујорк поста" и других да је због цитирања рада о биолошком оружју антисемита – одвратна измишљотина.

"Мој отац и моји ујаци, Џон Ф. Кенеди и сенатор Едвард Кенеди, уложили су огромну енергију зарад подршке Израела и борбе против антисемитизма. Намеравам да то буду и моји политички приоритети", додао је Кенеди.

Иначе, ово је тек један у низу напада из Беле куће и Демократске партије на противкандидата актуелног председника САД Џозефа Бајдена и све популарнијег политичара у Америци, сина сенатора Роберта Ф. Кенедија, који је убијен током кампање за демократску председничку номинацију 1968. године.

"Што више приче о Кенедију, то је лошије по Бајдена. А сваки поглед ка Кенедију добар је за републиканце", поентирао је недавно Брајан Сајчик, бивши сарадник бившег председника Доналда Трампа.

image