Свет

Хантер Бајден продао своје слике за 1,3 милиона долара, једног од купаца запослио његов тата

Највећи део колекције новопеченог сликара до сада је отишао једном "тајанственом купцу дубоких џепова", који је купио 11 слика за укупно 875.000 долара
Хантер Бајден продао своје слике за 1,3 милиона долара, једног од купаца запослио његов тата

Уметничка дела новопеченог сликара Хантера Бајдена продата су за 1,3 милиона долара, при чему је један од купаца и "пријатељ", донатор Демократске партије ког је његов тата, председник САД Џозеф Бајден, поставио у престижну Комисију за очување америчког наслеђа у иностранству, пише "Бизнис инсајдер".

Елизабет Хирш Нафтали, трговац некретнинама и филантроп, купила је једну слику сина америчког председника, показују подаци Галерије "Жорж Берже" на Менхетну. 

Џозеф Бајден је Нафтали именовао за члана престижне комисије у јулу 2022. године, отприлике осам месеци након прве уметничке изложбе његовог сина која је отворена у Холивуду. 

Трансакција поставља питања у вези са Бајденовим обећањем да ће постојати "апсолутни зид" који ће одвајати његову администрацију од пословних подухвата чланова његове породице. 

Није познато колико је Нафтали платила слику, нити када је тачно куповина обављена. 

Неименовани званичник Бајденове администрације поручио је да је Натфтали за место у одбору препоручила бивша председница Представничког дома Ненси Пелоси и да није купила ту позицију плаћањем слике Хантера Бајдена.  

Истовремено, "Бизнис инсајдер" је открио да је највећи Хантерове колекције уметничких дела до сада отишао једном "тајанственом купцу дубоких џепова" — који је купио 11 слика за укупно 875.000 долара.

image